MasterCard

MasterCard

MasterCard on maailmanlaajuisesti tunnettu luottoyhtiö, jonka tuotteita ovat esimerkiksi sellaiset kuin MasterCard maksukortti, sekä Maestro pankkikortti. Todella monella suomalaisella löytyykin tämän kyseisen toimijan kortti käytöstä, eikä se olekaan mikään ihme, sillä se on helposti haettava, turvallinen ja upeita etuja mukanaan tuova maksukortti, joka kaiken lisäksi vielä toimii useissa eri maissa suvereenisti.

MasterCard toimii jopa useissa miljoonissa maksupisteissä ympäri maailmaa!

MasterCard on siis kattava ja turvallinen maksukortti, joka mahdollistaa sekä automaattinostot kuin myös muut maksut ympäri maailmaa, jopa useissa miljoonissa eri maksupisteissä. Kaiken kaikkiaan MasterCard toimiikin yli 32 miljoonassa maksupisteessä.

MasterCard tarjoaa haettavaksi useita erilaisia korttituotteita, joita ovat esimerkiksi luottokortit, pankkikortit, sekä pankkiautomaattikortit. MasterCard myös löytyy vähintään yhtä monen henkilön lompakosta kuin Visakin, sillä kaiken kaikkiaan niitä on käytössä tällä hetkellä jopa reilut kaksi miljardia kappaletta.

MasterCard kortit:

 • MasterCard Standard
 • MasterCard Gold
 • MasterCard Platinum
 • World Elite MasterCard

MasterCardia ei kuitenkaan koskaan haeta suoraan kyseiseltä yrityksen itseltään, vaan esimerkiksi oman pankin kautta.

Kannattaa myös huomioida, että MasterCard on mahdollista hakea myös prepaid-korttina. Tämä mahdollistaa luottokortti ostot myös sellaisille henkilöille joilla löytyy maksuhäiriö luottotiedoista.

Suomessa toimivista pankeista MasterCard kortteja myöntävät:

Kortin historiaa

Tämä kyseinen yritys on aloittanut toimintansa vuonna 1966, jolloin se itseasiassa aloitti kovan kilpailun Bank Americardin eli nykyisen Visan kanssa. Myös MasterCard on alkuperältään Amerikkalainen yritys.
Aiemmin MasterCard tunnettiin nimellä Master Charge, mutta vuonna 1979 se muutti nimensä MasterCardiksi, jona se edelleenkin tunnetaan. Vuonna 2006 MasterCard listautui pörssiin.

Masterpass

Nykyisin MasterCard tarjoaa omille asiakkailleen myös kätevä digitaalista lompakkoa, joka toisin sanoen tallettaa maksukorttisi tiedot, sekä toimitusosoitteesi turvallisesti. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että sinun ei tarvitse täyttää tietojasi aina uudestaan verkko ostoksia tehdessäsi.

Kaiken lisäksi Masterpass myös mahdollistaa entistäkin nopeammat maksut ja luonnollisesti ne ovat myös aina turvallisia. Mikä parasta Masterpassin käyttäjille on myös olemassa omia erikoistarjouksia, jotka todellakin tuovat upeita etuja tullessaan.

Mastercard ruusut ja risut

MasterCard kortti tarjoaa kortinhaltijalle myös useita etuja, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Luotettava ja turvallinen toimija
 • Laaja maailmanlaajuinen käyttöalue
 • Maailmanlaajuisesti tunnettu tavaramerkki
 • Maksuturva sekä ulkomailla kuin kotimaassa
 • MasterCard SecureCode

MasterCard korttien risut:

 • Voi olla että saatat huomaamatta tuhlata enemmän kuin mihin sinulla olisi varaa
 • MasterCard kortteihin ei voi liittää S-Etukorttia

MasterCard kortteihin liitetyt etuohjelmat

MasterCard kortteihin on mahdollista liittää myös etuohjelmia, eli esimerkiksi K-Plussa etuohjelma, Finnair-pisteohjelma, sekä Stockmann-kanta-asiakkuusohjelma. Kannattaakin tarkistaa että onko haluamasi etuohjelma mahdollista saada liitettyä omaan MasterCardiin. Eri kauppaketjujen ja huoltoasemien piste-ja bonusohjelmat nimittäin tuovat tullessaan todella hyviä etuja, varsinkin jos ostot keskittää. MasterCard kortteihin on nykyisin mahdollista liittää myös lähimaksuominaisuus.

MasterCard SecureCode

MasterCard SecureCode on kokonaan automatisoitu prosessi, joka tekee netissä shoppailusta entistäkin turvallisempaa. Tämä kyseinen turvaominaisuus auttaakin sinua suojautumaan korttiisi kohdistuvilta väärinkäytöksiltä.

MasterCard SecureCode on siis MasterCardin itsensä kehittämä verkko-ostamisen turvapalvelu, joka varmistaa sen, että maksutapahtuma on varmasti luotettava. Voit siis rauhallisin mielin tehdä ostoksia myös verkossa, sillä tämä kyseinen palvelu todentaa molemmat kaupan osapuolet sataprosenttisen luotettavasti.

Maestro

Maestro on maksukortti, joka saatiin markkinoille jo 90-luvulla,takemmin sanottuna vuonna 1991. Maestro on kansainvälinen maksukortti, jolla voi maksaa ympäri maailmaa helposti ja turvallisesti. Tämä kyseinen kortti on osa MasterCard-järjestelmää, jolla ostoksia tehtäessä täytyy aina käyttää tunnuslukua. Maestro kortteja on maailmanlaajuisessa käytössä uskomattoman suuri määrä, eli vajaat 800 miljoonaa.

Yksi Maestron suurimpia etuja on se, että sen käyttöalue on on todella laaja, eli kortinhaltija voi olla varma että se käy maksuvälineenä missä tahansa, etsit vain Maestro-tunnisteen automaatista tai liikkeestä. Maestroa käytettäessä ei myöskään ole koskaan mahdollisuutta että tili menisi ns. miinukselle, sillä Maestrolla ostoksia tehdessä varmistetaan aina että tilillä on tarpeeksi rahaa ostosten tekoon. Maestro on kytketty nykyiseen pankkitiliisi, eli tekemäsi ostot veloitetaan välittömästi sieltä.

Suomessa Maestro toimii myös varsin suvereenisti ja esimerkiksi automaattinostoja sillä voi tehdä kaikilta Otto-automaateilta. Huomionarvoista on kuitenkin se, että suomalaiset pankit eivät myönnä Maestro kortteja, vaikkakin ne tarjoavat omille asiakkailleen MasterCard Debit-kortteja. Vaikkakaan Maestroa ei voi hakea suomalaisten pankkien kautta, niin se kuitenkin käy maksuvälineenä myös Suomessa todella laajalti.

Mastercard vs VISA -vertailu

Toinen maailmanlaajuisesti tunnettu luottoyhtiö MasterCardin ohella on myös Visa, joka varmasti sekin on enemmän kuin tuttu monille suomalaisille kuluttajille. Nyt esittelemmekin hieman eroavaisuuksia näiden kahden tunnetun kortin välillä.

MasterCard:

 • 32 miljoonaa maksupistettä maailmanlaajuisesti
 • Reilut 2,1 miljoonaa automaattia jotka sallivat nostot MasterCardilla
 • Käyttöalue kattaa jopa reilut 210 eri maata
 • Korttiin kuuluu vakiona yleensä matkavakuutus

Visa:

 • 24 miljoonaa maksupistettä maailmanlaajuisesti
 • Reilut 2 miljoonaa automaattia jotka sallivat nostot Visalla
 • Käyttöalue kattaa jopa reilut 203 eri maata
 • Tiettyihin Visa kortteihin on saatavilla matkavakuutus

Kuten huomata saattaa, kyseiset kortit tarjoavat hyvin samankaltaisia ominaisuuksia kortinhaltijalle. Matkavakuutuksen taso ja saatavuus kuitenkin vaihtelee myös sen mukaan, että minkälaista MasterCardia tai Visaa ollaan hakemassa.

Myös korkotaso liikkuu kummankin toimijan kortissa hyvin samalla tasolla, eli yleensä se on 7 % + 3 kk Euribor.
Onkin ihan kortinhakijan omista toiveista kiinni että kumpi kortti on itselle parempi. Joka tapauksessa kummankin hakuprosessi on helppo ja nopea, sekä hakukriteerit varsin samankaltaiset.

Lähte: Mastercard.fi

MasterCard liittyviä kysymyksiä ja vastauksia

Mikä MasterCard on?

Kyseessä on luottoyhtiö, joka tarjoaa monipuolisesti erilaisia maksujärjestelmiä.

Mitä tuotteita MasterCard tarjoaa?

MasterCard ja Maestro -kortit, sekä niillä tehtyjen maksutapahtumien hoitaminen, kuuluvat kaikki MasterCardin valikoimiin.

Milloin MasterCard on perustettu?

MasterCard on perustettu vuonna 1966 Yhdysvalloissa.

Missä MasterCard toimii maksuvälineenä?

Maailmanlaajuisesti jopa useissa miljoonissa maksupisteissä.

Mikä on MasterCard Nearby-sovellus?

Nearby-sovelluksen avulla selvität helposti missä lähimaksaminen on mahdollista. Se toimii missä päin maailmaa tahansa.

Mistä voin hakea MasterCard korttia?

Voit hakea itsellesi MasterCard korttia esimerkiksi Aktiasta, Ålandsbankenista, Danske Bankista, Handelsbankenista, Komplett Bankista, N26 – pankista, Nordeasta ja OP:stä.

Mitä etuja MasterCard kortteihin sisältyy?

Riippuu siitä onko kyseessä pankki – vai luottokortti. MasterCard luottokortteihin on liitetty useita mahtavia etuja, kuten esimerkiksi matkavakuutus ja osto – sekä tuoteturvavakuutus.

Mitä jos korttini häviää?

Jos korttisi häviää, ole välittömästi yhteydessä kortin myöntäneeseen pankkiin.

Ovatko MasterCard kortit turvallisia?

Kyllä. MasterCard kortit ovat ehdottoman turvallisia maksukortteja, joilla voi tehdä ostoksia suvereenisti ympäri maailmaa.

Mikä on Masterpass?

Kyseessä on nopea ja turvallinen tapa hoitaa maksut verkossa. Kyseessä on siis digitaalinen lompakko, joka tallettaa maksukortin tiedot ja toimitusosoitteen turvallisesti.