Luottokortti opiskelijalle

Luottokortti opiskelijalle

Tiesitkö että myös opiskelija voi saada itselleen luottokortin? Se että luottokortti myönnetään opiskelijalle, edellyttää kuitenkin päätoimista opiskelua jossakin suomalaisessa korkeakoulussa (AMK-tai Yliopisto). Tämän lisäksi moni luottokortteja myöntävä yhtiö saattaa myös edellyttää että korttia hakeva opiskelija on suorittanut vähintään 90 opintopistettä opinahjossaan.

Luotokortti opiskelijalle – turvaa ostoksille ja mukava luottoraja

On kuitenkin todella enemmän kuin hieno homma, että myös opiskelijat voivat tänä päivänä saada itselleen luottokortin. Sen avulla elämästä tulee nimittäin monellakin tavalla helpompaa. Esimerkiksi netissä shoppailu tai vaikkapa lentojen varaaminen on helpompaa, sekä huomattavasti turvallisempaa kun käytössä on luottokortti.

Kannattaa myös muistaa että luottokorttien mukanaan tuomat korottomat maksuajat ovat myös opiskelijaelämässä iso helpotus, sillä niiden avulla pystyy tekemään ostoksia vaikka kyseisellä hetkellä tili ammottaisikin tyhjyyttään.

Luonnollisestikaan opiskelijoille ei myönnetä niin suuria luottorajoja kuin esimerkiksi työssäkäyville henkilöille, mutta myös opiskelijat voivat saada luottokorttinsa jopa 10 000 euron luottorajan.

Paitsi että opiskelija hyötyy luottokortista esimerkiksi verkossa shoppaillessa tai matkoja ostaessaan, niin tämän lisäksi luottokorttiin liittyy myös muita hyviä etuja. Sellaisia ovat tuoteturvavakuutus, hintaturva, matkavakuutus, sekä koroton maksuaika. Moni opiskelija on myös huomannut että pientä rahapulaa voi paikata näppärästi luottokortin ja sen salliman korottoman maksuajan avulla.

Hyödynnä kortin tuoma koroton maksuaika

Kuten moni tietää, nykyiset luottokortit mahdollistavat korotonta maksuaikaa 28 – 50 vuorokautta. Tämän ansiosta aikaa ostosten maksamiseen jää myös oikein mukavasti. Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää luottokortin tarjoama koroton maksuaika.

Valitettavan moni ei kuitenkaan edelleenkään ole tietoinen siitä että luottokortti opiskelijalle on mahdollista hakea.

Koska monet opiskelijat tekevät runsaasti ostoksia netissä, niin juuri tällaisessa tilanteessa luottokortti onkin ihan ehdoton kaveri. Se nimittäin tuo turvaa ostoksille, eli esimerkiksi tilanteessa jossa tavara jää saamatta tai se on virheellinen, voidaan luottokorttiyhtiöltä vaatia korvausta tästä. Myös edellä mainittu tuoteturvavakuutus on ihan mahtava homma, sillä myös sen avulla ostosten teosta tulee huomattavasti riskittömämpää.

Mistä luottokortti opiskelijalle?

Mikä parasta tarjolla on nykyisin todella runsas määrä luottokortteja, joita myös opiskelija voi hakea. Yksi sellainen on esimerkiksi TUOHI MasterCard. Tämän lisäksi myös suurin osa suomalaisista pankeista myöntää opiskelijoille luottokortteja. Esimerkiksi OP, Nordea, Danske Bank, Säästöpankki, S-Pankki ja monet muut. Valinnan varaa siis riittää todella mukavasti. Itse asiassa opiskelija pääsee valitsemaan jopa useasta hyvästä vaihtoehdosta itselleen sen parhaiten soveltuvan.

Saadakseen itselleen luottokortin, opiskelijan tulee toimittaa pankille tai luottokorttiyhtiölle kopio opiskelijakortistaan tai vaihtoehtoisesti kopio opintosuoritustositteesta. Kortin hakuprosessi on siis helppo ja nopea. Opiskelija täyttää vain sähköisen luottokorttihakemuksen ja liittää mukaan edellä mainitut dokumentit. Päätös kortin saatavuudesta on tarjolla heti ja jos se on myönteinen, saapuu kortti postitse noin viikon kuluessa.

Luottokortti AMK – tai Yliopisto -opiskelijalle

Kuten sanottua, sekä AMK – kuin myös Yliopisto -opiskelijatkin voivat hakea nykyisin ilahduttavan monia luottokortteja. Korttia hakeakseen opiskelijan on kuitenkin täytettävä tiettyjä kriteereitä, jotka selviävät alta löytyvästä listasta:

  • Opiskelet pääsääntöisesti Suomessa, joko AMK:ssa tai Yliopistossa
  • Sinulla on koossa vähintään 90 – 125 opintopistettä (opintopistevaatimus on korttikohtainen)
  • Pystyt toimittamaan kortinmyöntäjälle kopion opiskelijakortista tai opintosuoritustositteesta

Luottokortti opiskelijalle - koko lista 2023

Luottokortin luottoraja opiskelijalle?

Opiskelijoille haettavissa luottokorteissa luottorajat vaihtelevat suurestikin, eli aina 500 eurosta jopa 2 000 euroon saakka. Kannattaa myös huomioida että todella monet luottokortit ovat nykyisin niin sanotusti ilmaisia, joka tarkoittaa siis sitä että ne eivät esimerkiksi peri lainkaan vuosimaksua. Tällainen kortti jos mikä onkin ideaali opiskelijalle, sillä kortista ei koidu mitään ylimääräisiä kuluja. Se on kuitenkin aina tarvittaessa helpottamassa elämää ja pelastamassa niin sanotusti tiukasta tilanteesta.

Onko luottokortti opiskelijalle hyvä idea?

Luottokortti opiskelijalle on monestakin syystä hyvä idea. Esimerkiksi edellä mainitut luottokorttien mukanaan tuomat edut helpottavat myös opiskelijan elämää huomattavasti. Luottokortin avulla voi myös rahoittaa äkillistä rahapulaa ja kortin mukanaan tuoma koroton maksuaika mahdollistaa myös mukavasti joustoa elämään.

Myös opiskelijoiden kannattaa siis ehdottomasti harkita jonkun edullisen luottokortin hankkimista, sillä ne tuovat elämään turvaa ja helpotusta äkilliseen rahapulaan. Koska luottokortin hakeminen netistä on myös helppoa, ei löydykään yhtään hyvää syytä olla laittamatta hakemusta vetämään.