Luottokortin edut

Luottokortin edut

Luottokortin edut sivullamme pääset tutustumaan usein esiintyviin etuihin, joita pääsee luottokortinhaltijana nauttimaan. Luottokortit tuovat siis useita upeita etuja tullessaan ja niiden avulla elämästä sekä ostosten teosta tuleekin huomattavasti helpompaa, kuin myös turvallisempaa.

Matkavakuutus

Monen nykyisen pankin myöntämä luottokortti sisältävät automaattisesti myös matkavakuutuksen. Tämä tulee suoraan sekä Mastercard – että Visa – korteille. Eri korttien matkavakuutuksissa on kuitenkin eroja, sillä jotkut niistä ovat aktiivisina vain jos matka on ostettu kokonaan tai vaikka 75% kyseistä luottokorttia käyttäen.

Platinum korteissa matkavakuutus on yleensä voimassa aina, eli vaikka matkaa ei olisi edes ostettu kyseisellä luottokortilla. Myös se vaihtelee, mitä matkavakuutus kattaa. Ehdot kannattaakin aina lukea tarkoin että tietää oman matkavakuutuksensa tason ja sen, kattaako se kortinhaltijan lisäksi myös esimerkiksi perheenjäseniä.

Turvaa ostoksille

Luottokortti tuo myös turvaa, vaikkapa silloin kun tehdään ostoksia netissä. Esimerkiksi tilanteessa, jossa ostettua tavaraa ei toimiteta tai se on virheellinen, voi luottokorttiyhtiöltä niin halutessaan vaatia korvausta pieleen menneistä kaupoista. Tästä syystä nettiostokset kuin myös esimerkiksi lentojen, hotellien, sekä vuokra-autojen varaaminen kannattaa aina jos vain mahdollista tehdä luottokortin avulla.

Ostoturvavakuutus

Ostoturvavakuutus on myös yksi nykyisten luottokorttien tarjoamista upeista eduista. Kun luottokortista löytyy ostoturvavakuutus, tarkoittaa se sitä, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä että saatko rahasi takaisin jos jokin menee pieleen ostoksia tehdessä. Ostoturva onkin upea apuväline esimerkiksi netissä shoppaillessa, jos esimerkiksi sattuu niin, että ostos saapuu sinulle vahingoittuneena, ostos ei ikinä saavu perille, sinulle toimitettiin väärä tuote tai sinulta veloitettiin tuplamaksu.

Myös lentolippuja varatessa kannattaa aina hyödyntää luottokorttia ja sen tarjoamaa ostoturvavakuutusta, sillä se turvaa selustasi tilanteessa jossa lentoyhtiö menee yllättäen konkurssiin ennen matkaasi tai kesken matkan. Kaikissa edellä mainitun kaltaisissa tilanteissa ostoturvavakuutus on apunasi ja turvanasi.

Tuoteturvavakuutus

Ilahduttavan moniin luottokortteihin on nykyisin liitetty myös tuoteturvavakuutus, joka korvaa jo ostetun vahingoittuneen tuotteen. Tuoteturva eri korteissa saattaa kuitenkin ajallisesti vaihdella suurestikin, joten myös tämä kannattaa tarkistaa omasta luottokortti sopimuksesta. Monilla kortinmyöntäjillä tuoteturvavakuutus voi olla voimassa esimerkiksi jopa puoli vuotta.

Bonukset, palkintopisteet ja maksutapaetu

Luottokortteihin on nykyisin liitetty myös erilaisia etuohjelmia. Monilla niistä voikin kerätä esimerkiksi bonuksia tai erilaisia palkintopisteitä. Nykyiset markkinoilta löytyvät luottokortit myös antavat sinulle maksutapaetua aina niillä ostoksia tehdessä. Hyvin usein maksutapaetu on 0,5% Credit puolen ostoksille.

Bonusta luonnollisesti kerätään yleensä S-ryhmän liikkeistä, sellaisilla luottokorteilla joihin on mukaan liitetty S-Bonus ominaisuus. Ilahduttavan moni luottokortti antaa nykyisin myös mahdollisuuden kerätä erilaisia palkintopisteitä. Sellaisia ovat esimerkiksi K-Plussa-pisteet, Finnair Plus- pisteet sekä CashPoint – pisteet. Sekä bonukset kuin myös erilaiset palkintopisteet ovat täysin rahanarvoista tavaraa, eli kortinhaltija voi hyödyntää niitä laajalti ja saada niillä upeita etuja elämäänsä.

Lue lisää esimerkiksi K-Plussa korteista täällä

Koroton maksuaika

Nykyisin oikeastaan kaikki luottokortit tarjoavat myös korotonta maksuaikaa, lukuun ottamatta Prepaid luottokortteja. Itse asiassa korottomasta maksuajasta onkin nykyisin tullut jopa jonkinlainen kilpailuvaltti eri luottokorttiyritysten välillä. Nykyiset luottokortit tarjoavatkin korotonta maksuaikaa yleensä 30 – 60 vuorokautta, toisin sanoen siis ostoksille saa todella upeasti maksuaikaa.

Koroton maksuaika tarkoittaa sitä, että jos teet ostoksia korttisi Credit-puolella ja maksat sen takaisin sille määritellyn korottoman maksuajan kuluessa, luotosta ei tarvitse maksaa lainkaan korkoa. Korko alkaa kertyä ostoksille siis vasta korottoman maksuajan kulumisen jälkeen. Kyseessä on siis tavallaan ilmainen laina, jonka avulla on helppo rahoittaa hieman isompiakin ostoksia tai hankintoja elämässä.

Useimpien luottokorttien edut ovat siis nykyisin suorastaan ohittamattoman hyviä. Tästä syystä kannattaakin hankkia joku luottokortti lompakkoon ja hyödyntää sitä ainakin tiettyjä ostoksia tehdessä. Lisäturva ja upeat edut eivät nimittäin varmastikaan ole kenellekään epämieluisa asia.