Korotonta maksuaikaa

Korotonta maksuaikaa

Kuten moni varmasti tietää, nykyisille luottokorteille on saatavilla todella hyvin korotonta maksuaikaa ja siitä onkin jossain määrin tullut jopa kilpailuvaltti eri luottokorttiyhtiöiden välillä.

Hyödynnä luottokorttien tarjoamaa korotonta maksuaikaa

Yleisesti ottaen voisikin sanoa, että maksuaikaa luottopuolen ostoksille voi saada nykyisin 28 – 60 vuorokautta korottomana. Moni kuluttaja onkin huomannut niiden mukanaan tuoman edut, eli kyseistä toimintoa voi jopa jossain määrin käyttää pikalainojen korvikkeena.

Jos esimerkiksi ajatellaan että luottokortti tarjoaa Credit puolen ostoksille jopa 60 vuorokautta maksuaikaa ilman että siitä peritään minkäänlaisia korkoja, niin kyseessähän on toisin sanoen ilmainen laina. Sen avulla voi siis hyvin helposti ostaa hieman arvokkaampiakin hankintoja ja maksella ostosta kaikessa rauhassa pois.

Luottokortti voi olla edullinen tapa tehdä ostoksia

Joskus luottokortti saattaakin olla edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi pikavippi. Korotonta maksuaikaa voi toki nykyisin saada myös muihinkin asioihin kuin vain luottokorttiostoksiin, eli esimerkiksi nykyisin monet huonekaluliikkeet, kodinkoneliikkeet, elektroniikkaliikkeet yms. tarjoavat nekin omille asiakkailleen edellä mainitun edun. Syy miksi ne tekevät on sekin helppo ymmärtää, sillä luonnollisesti korottoman maksuajan avulla pystyy houkuttelemaan uusia asiakkaita ja kynnys tuotteiden ostamiseen on huomattavasti matalampi.

Koroton maksuaika ja ilmainen ensilaina

Korotonta maksuaikaa on siis saatavilla monin eri palveluihin ja tuotteisiin. Edellä mainittujen lisäksi myös tiettyihin lainoihin. Nykyisiltä lainamarkkinoilta löytyy esimerkiksi tänä päivänä suhteellisen runsaasti erilaisia pikalainoja, joissa saatetaan mahdollista uudelle asiakkaalle kuluton ensilaina.

Tämä tarkoittaa sitä, että lainapaikka on määritellyt johonkin tiettyyn euromäärään ja laina-aikaan saakka ensilaina täysin kuluttomana ja korottamana. Nämä mahdollisuudet kannattaakin ehdottomasti käyttää hyväkseen, sillä niiden avulla säästyy mukava määrä rahaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että myös tässä tapauksessa kuluttoman ensilainan jälkeen lainasta aletaan periä normaalisti sekä korkoa kuin myös kuluja.

Lyhennä luottokorttilaskuja viisaasti ja joka kuukausi

Luottokorttilaskujen kyseessä ollessa laskun lyhentämistä kannattaa kuitenkin hallinnoida hyvin. Tällä tarkoitamme siis sitä, että lasku kannattaa aina pyrkiä maksamaan takaisin korottoman maksuajan puitteissa. Jos kuitenkin oma taloudellinen tilanne ei sitä salli, niin silloin kannattaa tehdä selkeä suunnitelma sen suhteen että minkä verran ja miten nopeasti laskua pystytään maksamaan takaisin. Korottoman maksuajan jälkeen nimittäin korkoa alkaa välittömästi kertyä.

Miten sitten luottokorttia ja sen mahdollistamaan korotonta maksuaikaa hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla? Nyrkkisääntönä voisikin sanoa, että ostokset kannattaa jos vain mahdollista ajoittaa niin, että kortin mahdollistama koroton maksuaika on tarpeeksi pitkä. Eli jos esimerkiksi tiedät että palkkapäiväsi on 15. päivä tai vaikka kuun viimeinen päivä, niin kannattaa aina suosiolla pyrkiä maksamaan edellisen kuun luottokorttilasku kokonaisuudessaan pois tuolloin.

Näin toimimalla pidät huolta siitä, että ostoksista ei juokse turhia korkoja. Niin toimimalla varmistat myös sen että aina tarvittaessa luottokortilla on tarpeeksi maksuvaraa, jos tiukka tilanne tai yllättävä elämäntilanne edellyttää luottokortin käyttämistä.

Yhteenvetona voisi siis tiivistää asian niin, että korotonta maksuaikaa on nykyisin hyvin tarjolla ja se myös kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kannattaa kuitenkin pyrkiä maksamaan luottokorttilasku, tuote, palvelu tai mikä tahansa muu joka kyseisellä tavalla on hankittu tämän ns. ilmaisen maksuajan puitteissa pois. Niin vältytään välillä korkokulujen kertymiseltä.