Prepaid-kortit

Prepaid kortit

Prepaid kortti on kätevä apuväline, joka tuo sinulle mahdollisuuden tehdä ostoksia ja käyttää maksukorttia, ihan samalla tapaa kuin sinulla olisi oikea luottokortti. Monelle sana Prepaid on varmasti ensisijaisesti tuttu puhelinliittymistä ja periaatteessa Prepaid luottokortit toimivatkin täysin samalla periaatteella. Sinulla täytyy siis olla rahaa siirrettynä kortille etukäteen, ennen kuin voit käyttää sitä.

Prepaid-luottokortti on turvallinen ja kätevä arjen apulainen

Prepaid luottokortteja on löytynyt Suomen korttimarkkinoilta nyt jo muutamien vuosien ajan ja ne ovatkin hyvin äkkiä nousseet suhteellisen suosituiksi. Ne ovat nimittäin todella turvallisia käyttää (esimerkiksi matkaillessa), mutta tämän lisäksi niitä voi myös vaikka antaa lahjaksi valmistuneelle, käteisen sijaan. On myös tosi mukava homma, että Prepaid kortti on mahdollista saada, vaikka luottotiedoista löytyisikin maksuhäiriömerkintä. Sellaiset henkilöt jotka eivät voi siis hakea ns. normaalia luottokorttia, voivat siis nykyisin käyttää hyväkseen Prepaid korttien käteviä maksuominaisuuksia.

Prepaid luottokortit

Prepaid-luottokorteilla voit siis maksaa ihan samalla tavoin kuin niin sanotulla normaalilla luottokortillakin. Prepaid-luottokorteissa ei kuitenkaan ole luotto-ominaisuutta. Suomen markkinoilta löytyy myös nykyisin jo mukava määrä kyseisiä maksukortteja. Niitä ovat esimerkiksi:

 • Aktia Prepaid MasterCard
 • Paysafecard MasterCard
 • AIRO Paycard Prepaid MasterCard
 • FlexCard

Ladattua prepaid-korttia voi käyttää sekä Suomessa kuin myös ulkomaillakin. Voit myös nostaa rahaa ladatulta kortiltasi. Ihan samalla tavalla kuin muutkin maksukortit, myös prepaid-korteissa on PIN-koodi, joka on luonnollisesti vain kortinhaltijan tiedossa.

Prepaid puhelinliittymät

Suomessa tunnetuimpia prepaid – kortteja ovat varmasti prepaid-puhelinliittymät. Ne sopivat tilanteeseen, kun henkilöllä on luottotiedoissa merkintä, halutaan hallinoida puhelinlaskuja entistä paremmin tai jos puhelinliittymää ei tarvita kauan aikaa, (turistit). Moni on myös ilahtunut siitä, että prepaid kortit mahdollistavat täyden anonyymiuden. Eli voit hankkia itsellesi puhelinliittymän, ilman että sinun tulee ilmoittaa omia henkilö-tai yhteytietojasi minnekään.

Suomessa prepaid-liittymiä löytyy ainakin seuraavilta puhelinoperaattorilta:

Prepaid lahjakortit

Nykyisin on myös mahdollista hankkia muita prepaid-kortteja. Sellaisia ovat esimerkiksi lentoyhtiöiden kortit, eri vaatekauppoissa käyvät kortit ja monet muut. Nämä kortit ovat prepaid-kortteja, mutta niitä kutsutaan myös lahjakorteiksi, sillä hyvin usein ne ostetaan lahjaksi jollekin. Sivuiltamme löydät myös esiteltyinä näitä kyseisiä prepaid-kortteja ja voit valita niistä itsellesi tai läheillesi parhaiten sopivan.

Prepaid lahjakortteja myyvät Suomessa esimerkiksi R-kioskit ja sieltä on saatavilla esimerkiksi seuraavia kortteja:

 • Playstation
 • RIOT – League of Legends
 • Xbox – loistava lahja pelaajalle
 • GameStop – pelit, konsolit ja oheistarvikkeet
 • EA-käteiskortti
 • Zalando – kenkiä ja muotia netistä
 • Stadium
 • Netflix

Yllä olevasta listasta löydät vain osan R-kioskin tarjoamista prepaid-lahjakorteista, myynnissä on myös useita muita kortteja joilla voit yllättää vaikka perheenjäsen iloisesti.

Tarkkaile talouttasi prepaid-luottokortin avulla

Onhan toki Prepaid korttien käytössä sellainenkin hyvä puoli, että kun joudut joka kerta siirtämään erikseen rahaa kortille, niin joudut väkisinkin tarkkailemaan hieman enemmän omaa talouttasi ja rahankäyttöäsi. Voit siis tarkkailla talouttasi prepaid-kortin avulla helposti ja vaivattomasti.

Koska kyseessä on prepaid-kortti johon ladataan rahaa ennen kuin sitä voi käyttää, niin luonnollisestikaan tämä kyseinen kortti ei mahdollista korotonta maksuaikaa. Sinulla täytyy siis olla kyseiset rahavarat, jotka aiot kortille siirtää ja tehdä niillä ostoksia.

Kannattaa myös huomioida, että Prepaid korteissa kulut ovat ehkä hiukkasen korkeampia kuin pankkien ja rahoituslaitosten myöntämissä luottokorteissa. Prepaid kortit eivät myöskään yleensä sisällä normaalien luottokorttien sisältämiä etuja, kuten esimerkiksi matkavakuutusta, ostoturvavakuutusta tai erilaisia etu- ja pisteohjelmia.

Prepaid kortit ovat kuitenkin helpottaneet monien elämää, sillä niissä hakukriteerinä on oikeastaan vain täysi-ikäisyys. Kannattaa kuitenkin huomioida, että voit myös niin halutessasi ostaa Prepaid kortin lahjaksi myös nuoremmalle henkilölle, eli jopa 13-vuotiaalle.

Voisikin sanoa että Prepaid kortti on siis mukava tapa nauttia korttimaksamisen eduista, mutta samalla voit olla varma 100% turvallisuudesta. Suurin osa Prepaid- korteista on MasterCardeja, joka tarkoittaa että niiden käyttöalue on maailmanlaajuinen ja voit tehdä täysin normaalisti ostoksia kaupoissa sekä netissä.

Prepaid kortteja on monenlaisia

Prepaid MasterCard korttien ostaminen on helppoa, eli voit ostaa niitä yleensä netistä helpolla hakemuksella. Kannattaa myös huomioida että prepaid-kortit eivät kata ainoastaan maksukortteja, vaan prepaid-kortteja on mahdollista saada myös moneen muuhun tarpeeseen. Tarjolla on esimerkiksi prepaid puhepaketteja, nettipaketteja, prepaid lahjakortteja vaatekauppoihin, matkusteluun, sekä monia muita upeita kohteita.

Itse asiassa nykyisin prepaid-kortteja on saatavilla vähän joka tarpeeseen. Tämä onkin parempi kuin hyvä juttu, sillä koska monilta löytyy nykyisin maksuhäiriömerkintä luottotiedoista, antavat prepaid-kortit mahdollisuuden myös heille päästä nauttimaan korttimaksamisen turvallisuudesta ja eduista.

Esimerkiksi auton vuokraaminen saattaa olla todella hankalaa jos sinulla ei ole lainkaan luottokorttia. Moni on kuitenkin sellaisessa tilanteessa elämässään, että luottokortin hakeminen ei sillä hetkellä ole mahdollista. Prepaid luottokortin avulla voit kuitenkin täysin normaalisti hoitaa niin auton vuokrauksen, kuin lentojen tai hotellin buukkaamisenkin. Kaiken lisäksi se on vielä todella turvallinen tapa hoitaa edellä mainitut asiat.

Vaihtoehtoisesti voit hankkia itsellesi myös kryptokorttia joka toimii aivan kuten prepaid-kortti. Kryptokortin hankkiminen ei ole hankalaa ja sopii erinomaisesti paitsi kokeneille, myös henkilöille jotka haluavat kokeilla kryptovaluuttojen ostamista.