Luottokorttien matkavakuutus

Luottokorttien matkavakuutus

Todella moniin luottokortteihin on liitetty erilaisia etuja, tai lisäominaisuuksia ja yksi tällainen on matkavakuutus. Jonkin tasoinen matkavakuutus löytyykin useimmista Suomen markkinoilla tarjolla olevista luottokorteista. Tällä sivulla käymme läpi mitä luottokorttien matkavakuutus oikein on ja mitkä kortit tarjoaa sitä.

Yleensä kortin tarjoama matkavakuutus on voimassa silloin, kun ainakin osa matkakuluista on maksettu kyseisellä luottokortilla. Usein vaaditaan esimerkiksi, että vähintään 50 – 75 % matkakuluista on maksettu luottokortilla. Joidenkin korttien matkavakuutus on voimassa jatkuvasti.

Tarkista mitä luottokorttien matkavakuutus kattaa

Kannattaa kuitenkin huomioida, että luottokorttien tarjoamissa matkavakuutuksissa on olemassa varsin suuriakin eroja. Osa niistä kattaa laajasti matkalla tapahtuneet tapaturmat, onnettomuudet, matkan peruuntumisen sekä kadonneet matkatavarat. Jotkut luottokorteista tarjoavat vain murto-osan edellä mainituista eduista.

Kannattaa myös aina muistaa tarkistaa, tarjoaako oma luottokortti turvaa myös perheenjäsenille. Yleissääntönä voisikin sanoa, että luottokorttien matkavakuutukset ja niiden tarjoamat edut kannattaa aina muistaa tsekata huolella, ettei pettymyksiä sitten matkalla pääse syntymään.

Useat luottokortit tarjoavat kortinhaltijalle, sekä hänen perheenjäsenilleen kattavan matkavakuutuksen, joka kattaa seuraavat asiat:

 • Sairaalahoito matkakohteissa
 • Sairastumisen tapahtuessa kuljetus takaisin Suomeen
 • Tapaturma, sairaudet sekä tietyt fyysiset vammat
 • Matkan peruuntuminen tai viivästyminen
 • Matkatavaroiden katoaminen
 • Peruutusturva
 • Kuolemantapaus

Muista tarkistaa omavastuun määrä

Vaikka luottokortteihin liitetty matkavakuutus onkin periaatteessa ilmainen, niin luottokorttiyhtiö kuitenkin saattaa joissakin tapauksissa kattaa siitä koituvia kuluja perimänsä vuosimaksun muodossa. Kannattaa myös muistaa kurkata, että paljonko omavastuu matkavakuutuksessa on, sillä se on myös yksi niitä asioita joissa on olemassa suuriakin eroja. Yleensä omavastuu liikkuu muutamasta kympistä, muutamiin satoihin euroihin.

Joissakin korteissa saattaa myös olla määriteltynä korvausraja, joka voi olla kortista riippuen kymmeniä – tai satojatuhansia euroja. Jotkut korteista voivat olla myös täysin ilman korvausrajaa saatavilla, joka luonnollisesti on kortinhaltijan kannalta hyvä ideaali tilanne.

Alapuolelta löydät listattuina muutamia luottokortteja, joihin on liitetty mukaan matkavakuutus:

 • Bank Norwegian Visa
 • Aktia World Elite Credit (myös puoliso ja lapset)
 • Aktia Platinum Credit (myös puoliso ja lapset)
 • Aktia Gold Credit
 • Danske Bank MasterCard Gold (myös puoliso ja lapset alle 23v.), (75%)
 • Danske Bank Finnair Plus Visa (myös puoliso ja lapset alle 23v.) (75%)
 • POP Pankki Visa Gold (alle 70v. pää-ja rinnakkaiskortinhaltijat, sekä alle 16v. perheenjäsenet)
 • Säästöpankki Visa Gold (alle 80v. pää-ja rinnakkaiskortinhaltijat, alle 20v. perheenjäsenet)
 • Nordea MasterCard Gold (75%)
 • American Express Gold
 • American Express Platinum

Kuten moni tietää, niin luottokorttien hinnat vuosimaksun osalta vaihtelevat nekin varsin suurella haitarilla, eli ilmaisesta aina jopa useisiin satoihin euroihin saakka. Voisikin sanoa että mitä kalliimpi luotto- tai maksuaikakortti on kyseessä, niin sitä enemmän etuja korttiin myös on liitetty.

Hyvänä esimerkkinä on maailmanlaajuisesti tunnettu ja hyvän maineen omaava American Express, joka on tunnetusti vuosimaksuiltaan todella kallis, mutta se myös sitten tarjoaa suorastaan huikean määrän ylellisiä etuja omille asiakkailleen. Amexin tarjoama matkavakuutus on myös luonnollisesti todella kattava, eikä jätä pulaan missään tilanteessa.

Kuitenkin myös vuosimaksuttomien luottokorttien matkavakuutukset ovat nykyisin kattavia ja ovat turvana maailmalla matkaillessa.

Kortin taso vaikuttaa myös matkavakuutuksen ominaisuuksiin

Luonnollisesti luottokorttien matkavakuutus on suoraan verrannollinen siihen, että minkä tasoinen luottokortti on kyseessä. Jos kyseessä on ns. perusluottokortti, niin silloin yleensä edellytetään sitä, että matkasta on maksettu vähintään 75 % kyseistä luottokorttia käyttäen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Gold- ja varsinkin Platinum – tason luottokorteissa matkavakuutus on yleensä voimassa jatkuvasti.

Tarkista myös määritteleekö luottokorttisi matkavakuutus tietyn voimassaolo-alueen. Yleensä kaikki luottokortit kattavat ulkomaanmatkailun, mutta kotimaan matkailussa saattaakin sitten löytyä eroja. Eroja löytyy myös sen suhteen, että minkä ajan luottokortin matkavakuutus kattaa. Yleensä ne on määritelty 45 vuorokaudesta, jopa 120 vuorokauteen saakka. Varmista siis ennen matkalle lähtöä että korttisi tarjoama matkavakuutus on voimassa riittävän pitkän ajan.

Lähde & lue lisää: Is.fi