Säästöpankki

Säästöpankki

Säästöpankit ovat olleet osa suomalaisten elämää jo vuodesta 1823 lähtien. Tämä kyseinen pankki onkin varmasti useimmille ainakin nimenä tuttu, sillä sitä ei ole voinut välttyä kuulemasta tai näkemästä.

Säästöpankkien perusajatuksena toimii säästäväisyyden edistäminen, joka itse asiassa on jopa kirjattu säästöpankkilakiin. Tämä pankki siis määrittelee itsensä eräänlaisena talouden valmentajana, joka ymmärtää myös peruskuluttajan talousasioita.

Juuri tästä syystä Säästöpankki tarjoaakin monipuolisesti erilaisia ratkaisuja ja asiantuntemusta oman talouden hallintaan. Koska kyseessä on kokonaisvaltainen palvelupaketti, ei olekaan mikään ihme että Säästöpankit ovat toimineet Suomessa jo uskomattoman pitkän aikaa ja varsin hyvällä menestyksellä.

Säästöpankki – suomalaisten oma pankki

Tällä hetkellä Säästöpankin konttoreita löytyy Suomesta 130 kappaletta. Vaikka konttoreita edelleenkin löytyy mukavasti, on määrä huimasti vähemmän mitä se joskus parhaimpina vuosina oli. Vuonna 1939 konttoreita löytyi nimittäin jopa uskomattomat 485 kappaletta.

Vaikka konttoreita ei tosiaan enää olekaan ihan niin paljon kuin joskus aiemmin, niin tästä huolimatta tämä kyseinen pankki pystyy tarjoamaan omille asiakkailleen palvelua todella kattavasti ja monien eri kanavien kautta. Tällä hetkellä Säästöpankeissa työskentee täysipäiväisesti ympäri Suomen jopa 1 400 asiantuntijaa, jotka auttavat ja opastavat talousasioissa.

Voit hoitaa päivittäiset pankkiasiat kaikilla seuraavilla tavoilla:

 • Live chat
 • Sosiaalisen median kanavat
 • Verkkopankki
 • Säästöpankin konttorit
 • Puhelinpalvelu

Säästöpankin historiaa

Nykyisen Suomessa toimivan Säästöpankin peruspiirteet hahmotteli John Julin, 1822 julkaistussa lehtiartikkelissaan. Ideana oli nimenomaan perustaa pankki hieman vähävaraisemmalle kansanosalle.

Toisin sanoen siis Säästöpankin kantavana ideana onkin ollut alusta saakka se, että ahkeruuden ja säästäväisyyden avulla, henkilö kuin henkilö voi itse parantaa omaa asemaansa. Säästöpankin periaatteena on siis ollut alusta asti parantaa rahapalkkaa nauttivan työntekijäluokan taloudellista asemaa.

Jollakin tavoin Säästöpankin voisi jopa nähdä Pohjoismaisen hyvinvointivaltion pioneerina, sillä tämä kyseinen pankki halusi antaa kaikille mahdollisuuden säästämiseen ja parempaan elämään. Suomessa ensimmäinen Säästöpankki perustettiin vuonna 1822 Turussa.

Säästöpankki pankki-, ja luottokortit

Säästöpankin kautta voit hakea itsellesi monenlaisia kortteja, eli tarjolla on sekä pankkikortti, luottokortti kuin myös yhdistelmäkorttikin. Säästöpankin kortit on myös mahdollista niin sanotusti kustomoida oman mielen mukaiseksi, eli voit valita korttisi ulkoasuksi vakiokuvan tai jonkun 12 eri galleriakuvasta. Niin halutessasi voit myös itse suunnitella korttisi ulkoasun, vaikka käyttämällä omia valokuviasi.

Säästöpankki tarjoaa Visa – kortteja.

Kun toiveissa on kokonaisvaltaiset pankkipalvelut!

Säästöpankki tarjoaa omille asiakkailleen kattavat ja monipuoliset pankkipalvelut, joiden avulla elämästä tulee huomattavasti helpompaa. Tarjolla on sekä palveluja yksityishenkilöille, kuin myös yrityksillekin, eli kaiken kaikkiaan siis todella kattava palvelupaketti.

 • Tilit-ja korttipalvelut
 • Lainoja ja luottoja
 • Säästämisen ja sijoittamisen palvelut
 • Vakuutukset
 • Lakipalvelut
 • Nuorten raha-asiat
 • Verkkopalvelut

Kuten huomata saattaa, kyseessä on siis monipuolinen, kattava ja laadukas toimija. Ei siis olekaan mikään ihme, että se on pysynyt yhtenä suomalaisten suosikkipankkina jo näinkin monien vuosien ajan.

Säästöpankki – hinnoittelu ja edut

Säästöpankin hinnat ovat myös varsin kohtuullisia, eli ne noudattelevat hyvin samankaltaista linjaa mitä muidenkin suomalaisten pankkien hinnat ovat. Säästöpankin omilta sivuilta myös kätevä “Hinnasto”- alasivu, jossa oman postinumeron syöttämällä sinulle avautuu sen hetkinen voimassa oleva hinnasto. Voit myös valita, että tutkailetko yksityishenkilöille vai yrityksille tarkoitettua hinnastoa.

Sivuilta löytyvä hinnasto on todella kattava ja sieltä löytyvätkin kaikki tarvittavat hinnat selkeästi eriteltyinä. Jos sinulle kuitenkin jää edelleen jotain epäselvyyksiä Säästöpankin hintoihin liittyen, niin siinä tapauksessa kannattaa rohkeasti olla yhteydessä sen asiakastukeen, jossa osataan varmasti auttaa ja opastaa myös tämän asian suhteen.

Säästöpankki pähkinänkuoressa

Säästöpankki on myös siitä mukava pankki, että sen hallinnossa asiakkailla on tärkeä rooli. Toisin sanoen hallitusten jäseninä he ohjaavat ja johtavat pankin toimintaa, määrittelevät sen suunnan, sekä päättävät sen strategiasta sekä liiketoiminnan tavoitteista. Hallituksen jäsenet myös valitsevat pankin toimitusjohtajan.

Säästöpankkiryhmä tarjoaa siis asiakkailleen monipuolisesti erilaisia pankkipalveluita, joita ovat esimerkiksi pankkitoiminta, varainhoito ja henkivakuutus. Tämän lisäksi tarjolla on myös Sp-Koti-kiinteistönvälityspalvelu, sekä sen tukitoiminnot.

Vuonna 2016 Markkinointi ja Mainonta-lehden sekä Taloustutkimus Oy:n Brändien arvostus 2016- tutkimuksessa Säästöpankki nousi kolmanneksi arvostetuimmaksi pankkibrändiksi. Tämä samainen tutkimus antoi Säästöpankille myös kolmanneksi innovatiivisimman pankin tittelin Suomessa

Viime vuosina Säästöpankki on onnistunut nostamaan asiakasmääräänsä pikkuhiljaa ylöspäin, muutamien vaikeiden vuosien jälkeen. Kehitys on siis ehdottomasti menossa taas parempaan suuntaan. Tähän vaikuttaa varmasti osaltaan myös kyseisen pankin tarjoama kattava ja monipuolinen pankkipalveluiden tarjonta, jossa on huomioitu jokainen osa-alue sekä yksityishenkilön kuin myös yrittäjänkin kannalta.

Lähde & lue lisää: Saastopankki.fi