S-Pankki

S-Pankki

S-Pankki on yhden Suomen suurimman kaupparyhmän eli S-ryhmän sekä LähiTapiolan yhdessä omistama suomalainen kauppapankki. Se on suunnanut palvelunsa ensisijaisesti S-ryhmän asiakasomistajille ja sen liikeideana on helpottaa omien asiakkaidensa arkea parhaalla mahdollisella tavalla.

S-ryhmään kuuluva S-Pankki aloitti toimintansa vuonna 2007, eli nykyisessä muodossaan se on ollut toiminnassa jo 12 vuotta. Asiakasomistajille tämä kyseinen pankki mahdollistaa parhaat asiakasedut, eli tilin, pankkitunnukset, sekä kansainvälisen maksukortin – täysin ilman kuukausi- tai vuosimaksua.

S-Pankki – asiakasomistajan oma pankki

S-Pankki on asiakasomistajien oma pankki, jolla tällä hetkellä on jo huikeat 3,1 miljoonaa asiakasta. S-Pankki onkin pyrkinyt tuomaan suomalaisiin pankkipalveluihin ylivoimaista helppoutta, sekä hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Itse asiassa tämä pankki on niitä ainoita suomalaisia pankkeja, jotka ovat pitäneet palvelunsa tason edelleen suhteellisen korkealla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että konttoreista löytyy edelleen henkilökuntaa ja apua sekä neuvontaa saa aina tarvittaessa useiden eri kanavien välityksellä.

S-Pankissa raha-asioiden hoito onkin helppoa ja mutkatonta.

Voit hoitaa päivittäiset pankkiasiat kaikilla seuraavilla tavoilla:

 • Puhelinpalvelussa
 • Sosiaalisen median kanavissa
 • S-mobiilissa
 • S-Pankin toimipisteissä

S-Pankin historiaa

Nykyinen S-Pankki perustettiin vuonna 2006, korvaamaan aiemmin toiminutta Osuuskauppojen Säästökassaa. Säästökassa oli ehtinyt olla toiminnassa jo sata vuotta, eli tieto taitoa pankkitoiminnasta S-ryhmällä riitti paremmin kuin hyvin jo tuossa vaiheessa.

Uudistuneen S-Pankin ovet avautuivat asiakkaille lokakuussa 2007. Nykyisestä S-Pankista, S-ryhmä omistaa 75 % ja LähiTapiola 25 %. S-Pankki on myös jatkuvasti ja vuosi vuodelta lisännyt palveluidensa määrää, eli nykyisin se tarjoaa omille asiakkailleen haettavaksi myös esimerkiksi asuntolainoja, sekä muita vakuudellisia ja vakuudettomia luottoja.

Nykyisin S-Pankilla on jopa reilut 1 000 toimipistettä ympäri Suomea. Tämän ansiosta pankkiasiointi on tässä pankissa aina helppoa ja vaivatonta.

S-Pankki pankki-, ja luottokortit

S-Pankin kautta on mahdollista hakea erilaisia Visa-kortteja, eli tarjolla on sekä pankkikortti, luottokortti kuin myös yhdistelmäkorttikin. Yhdistelmäkortista löytyy sekä pankki – että luottokortin ominaisuudet. S-Pankin luotto- ja pankkikortit ovat myös kuluiltaan sekä ehdoiltaan varsin kilpailukykyisiä (varsinkin asiakasomistajille), jonka takia moni suomalainen kuluttaja onkin päätynyt hakemaan sellaisen itselleen.

 • S-Etukortti Visa
 • S-Etukortti Visa Debit
 • S-Etukortti Visa Debit/Credit

Kattavat pankkipalvelut koko perheelle

S-Pankki pystyy takaamaan kattavat ja monipuoliset pankkipalvelut koko perheelle. sillä nykyisin tämä S-ryhmän ja LähiTapiolan yhdessä omistama pankki tarjoaa kattavan valikoiman kaikkia seuraavia:

 • Tili- ja verkkopalvelut
 • Erilaisia pankki- ja luottokortteja
 • Lainoja moniin eri tarpeisiin
 • Säästämisen palveluja
 • Sijoitus mahdollisuuksia
 • Vakuutuksia

Kyseessä on siis kaiken kattava ja laadukas suomalainen pankki, jonka toimintaan moni onkin ollut ymmärrettävästi enemmän kuin tyytyväinen.

S-Etukortti ja sen tuomat edut

S-Pankin pankki- ja luottokortteihin olennaisena osana kuuluva S-Etukortti on varmasti suurimmalle osalle ihmisistä tuttu juttu. Se on nimittäin avain kaikkiin S-ryhmän etuihin.

Tämä upea bonusohjelma tuo sinulle paitsi bonuksia, niin tämän lisäksi myös maksutapaetua 0,5 %. Eikä tässä vielä kaikki, S-Etukortin avulla sinun on myös mahdollista päästä nappaamaan itsellesi myös upeita ja todella ainutlaatuisia tarjouksia kaikista S-ryhmän liikkeistä.

Kuukausittaiset edut tätä etukorttia hyödynnettäessä saattavatkin nousta todella suuriksi, varsinkin jos ostot on keskitetty S-ryhmän liikkeisiin.

S-Pankki pähkinänkuoressa

S-Pankin taustalla on edelleen vahva osuustoiminnallinen arvomaailma, joka tarkoittaa toisin sanoen sitä, että tämän kyseisen pankin toiminnassa vastuullisuus on yksi tärkeimpiä periaatteita.

Itse asiassa viime vuonna, eli vuonna 2018 suomalaiset kuluttajat valitsivat taas kerran S-Pankin vastuullisimmaksi pankiksi (Sustainable Brand Index). S-Pankki voittikin tämän palkinnon itselleen jo kuudennen kerran peräjälkeen.

Tässä kyselyssä vertailtiin Pohjoismaisia kestävän kehityksen brändejä, eli toisin sanoen asiakkaiden luottamus, kuin myös tyytyväisyys ovat kummatkin S-pankissa erittäin korkealla tasolla. Tämän lisäksi myös pankki itse mittaa sillä omaa onnistumistaan.

Kuudes voitto peräjälkeen kertookin paremmin kuin tuhat sanaa siitä, minkälainen maine tällä kyseisellä pankilla on suomalaisten keskuudessa. Ei siis ole mikään ihmekään että S-Pankki on nostanut asiakasmääräänsä tasaisesti vuosi toisensa jälkeen.

Mielenkiintoisia lukuja S-Pankkiin liittyen:

 • 3,1 miljoonaa asiakasta
 • 2,3 miljoonaa kansainvälistä maksukorttia
 • 2,0 miljoonaa kappaletta verkkopankkitunnuksia
 • Vajaat 6 miljardia euroa talletuksia
 • 4,5 miljardin euron luottokanta

Lähde & lue lisää: S-pankki.fi