Ålandsbanken

Ålandsbanken

Ålandsbanken on Ahvenanmaalainen pankki, joka on tarjonnut Ahvenanmaalaisille kuin myös Manner-Suomessa asuville kuluttajille jo sadan vuoden ajan laadukkaita pankkipalveluja. Nykyisin Ålandsbankenilla on yhteensä 14 konttoria, joista viisi sijaitsee Ahvenanmaalla ja kuusi Manner-Suomessa. Tämä kyseinen pankki toimii myös Ruotsissa – Tukholmassa, Göteborgissa sekä Malmössä.

Ålandsbanken – 100 vuotta pankkipalveluja!

Ålandsbanken tarjoaa kattavan palveluvalikoiman, eli yksityisasiakas hoitaa tämän kyseisen pankin kautta sekä tiliasiat, sijoitukset, lainat, pankki- ja luottokortit, sekä maksupalvelut helposti ja nopeasti. Tämän lisäksi tarjolla on myös vakuutuksia, digitaalisia palveluja sekä yrityspalveluja.

Yritykset ja instituutiot voivat nekin hoitaa helposti päivittäiset raha-asiansa Ålandsbankenin kautta, eli tarjolla on sekä Business Line – tiedonsiirtopalvelu, shekkitili, E-maksu, E-tunniste, pankkitakaus, sekä tämän lisäksi myös kätevä ja monikäyttöinen MasterCard Yritys Debit-kortti.

Toisin sanoen, Ålandsbanken tarjoaa siis sekä yksityis- kuin myös yritysasiakkaille todella kattavan ja kokonaisvaltaisen palvelupaketin, jonka avulla hoituvat käden käänteessä kaikki raha asiat.

Ålandsbankenissa voit hoitaa päivittäiset pankkiasiasi kaikilla seuraavilla tavoilla:

 • Internetkonttori
 • Live chat
 • Puhelinpalvelu
 • Ålandsbanken konttorit
 • Mobiilisovellus
 • Yhteydenottolomake

Ålandsbanken historiaa

Ålandsbanken on aloittanut toimintansa jo vuonna 1919 ja Helsingin pörssiin se on ollut listattuna jo vuodesta 1942 lähtien. Ålandsbankenin historia onkin varsin mielenkiintoinen, sillä maaliskuussa 1919, yhteensä 12 Finströmiläistä merikapteenia ja maanviljelijää kokoontui yhteen, keskustelemaan uuden pankin perustamisesta.

Kyseinen perustettava pankki oli Ålandsbankenin esiaste, eli Ålands Aktiebank. Se avasi ensimmäisen konttorinsa Maarianhaminassa vuonna 1920. Huomionarvoista on myös se, että ennen vuoden 1929 pörssiromahdusta ja sitä seurannutta maailmanlaajuista suurta lamaa Ålands Aktiebank oli yksi Suomen vakavaraisimpia pankkeja.

Ålandsbankenilla on myös tytäryhtiöitä, joita ovat Ålands Factoring Ab ja Ålands Leasing Ab, ne perustettiin kummatkin vuonna 1969.

Pankki esitteli ensimmäisen pankkiautomaattiinsa sekä pankkikorttinsa jo 70-luvun lopulla. Nykyinen Ålandsbanken nimi otettiin käyttöön vuonna 1980 ja samaiselle vuosikymmenelle osuu myös sen laajentuminen. Vuonna 1982 se avasi myös konttorin Helsingissä.

Pankkikriisi 1990-luvulla oli kova koettelemus melkeinpä kaikille suomalaisille pankeille, mutta Ålandsbanken oli niitä harvoja suomalaisia pankkeja, jotka selvisivät kyseisestä kriisistä täysin ilman pankkitukea. Itse asiassa, pankkikriisin vielä ollessa käynnissä, Ålandsbanken avasi vuonna 1992 Turkuun konttorin. 90-luvulla se laajensi toimintaansa myös Tampereelle, Vaasaan, Paraisille ja Espooseen.

Ålandsbanken pankki-, ja luottokortit

Ålandsbanken tarjoaa monipuolisen valikoiman pankki – ja luottokortteja, joilla voi hoitaa maksut sekä kotimaassa, kuin myös ulkomaillakin suvereenisti. Kaikki Ålandsbankenin kortit ovat nykyisin Itämeri-kortteja, joka tarkoittaa sitä, että niissä yhdistyy maksamisen helppous ja tärkeän asian puolesta toimiminen. Ålandsbankenin maksukortit ovat myös valmistettu maissipohjaisesta ympäristöystävällisestä materiaalista, joka tekee niistä yhtä kestäviä kuin muovisista korteista, mutta ne ovat huomattavasti ympäristöystävällisempiä.

Tarjolla olevat Ålandsbanken kortit:

Kaikki Ålandsbanken itämerikortit on myös yhdistetty Åland Indexiin, joka auttaa kortinhaltijaa seuraamaan omien korttiostosten vaikutusta ympäristöön hiilidioksidipäästöjen määrällä mitattuna. Voit siis seurata omaa ympäristövaikutustasi sekä internetkonttorissa, kuin myös mobiilipankissa. Ålandsbanken antaa myös vinkkejä siihen, että mitä voit tehdä vähentääksesi hiilidioksidipäästöjäsi.

Ålandsbanken pankkipalvelut

Ålandsbanken tarjoaa omille henkilö- ja yritysasiakkailleen monipuolisen valikoiman pankkipalveluja, joiden avulla kaikki päivittäiset raha-asiat on helppo ja nopea hoitaa.

Tarjolla ovat esimerkiksi kaikki alla lueteltuina olevat palvelut:

 • Tilit
 • Sijoita ja säästä
 • Lainat
 • Digitaaliset palvelut
 • Kortit ja maksut
 • Vakuutukset
 • Yritykset
 • Koko perheelle
 • Ålandsbanken lastenkerho
 • Ålandsbanken 13-17-vuotiaat nuoret
 • Ålandsbanken palvelut 18-29-vuotiaille
 • Rahastot
 • Osakkeet
 • Joukkolainat
 • Verkkopalvelut
 • Mobiilipalvelut

Ålandsbanken tarjoaa omille asiakkailleen myös Itämeri tilin joka on turvallinen säästötili jossa rahat eivät kuitenkaan ole sidottuina pitkään aikaa Itämeri tili sopii esimerkiksi loistavasti lapsia avattavaksi säästötili 2 mikä parasta avatessaan Itämeri tilin Ålandsbankenin asiakas bukee myös Itämeren suojelu työtä sillä Ålandsbanken lahjoittaa joka vuosi varsin mittavan summan rahaa Itämeren suojelu- ja ympäristö hankkeisiin.

Ålandsbanken pähkinänkuoressa

Ålandsbankenin pääkonttori sijaitsee yhä Maarianhaminassa, mutta tämän lisäksi se toimii myös Manner-Suomessa ja Ruotsissa. Kaiken kaikkiaan Ålandsbanken työllistää tällä hetkellä noin 700 henkilöä. Eräs huomionarvoinen seikka Ålandsbankenista puhuttaessa on myös se, että tämä kyseinen pankki on ollut aina yhteiskunnallisesti sitoutunut. Se on siis halunnut aina kantaa oman yhteiskunnallisen vastuunsa.

Tästä syystä se onkin panostanut todella aktiivisesti esimerkiksi ympäristönsuojeluun, sekä tämän lisäksi allekirjoittanut myös YK:n määrittelemät vastuullisen sijoittamisen periaatteet. Koska Ålandsbankenin tavoite on olla luonnollinen valinta kunnianhimoisille ihmisille ja yrityksille, niin tästä syystä se myös harjoittaa toimintaansa pitkäjänteisesti ja kestävästi, niin taloudellisesti, sosiaalisesti kuin ympäristöäkin ajatellen.