Revolut pankki

Revolut pankki

Revolut-pankki on vuonna 2015 perustettu brittiläinen pankki, joka toimii virtuaalisena pankkina kansainvälisesti palvellen jo yli kahdeksaa miljoonaa asiakasta ympäri maailman. Revolutin pääasialliseksi tehtäväksi asetettiin jo perustusvuonnaan kääntää koko moderni kansainvälinen pankkijärjestelmä päälaelleen, ja sen lupauksen se on toiminnallaan jo täyttänyt.

Revolut mahdollistaa yli 150 eri valuutan käyttämisen suotuisalla kurssilla, rahojen noston ulkomailla ilman kuluja ja rahan vaihtamisen kryptovaluutoihin, kuten Bitcoiniin. Nämä ovat vain syinä vain jäävuoren huippu, miksi miljoonat ihmiset ympäri maailman ovat keskittäneet pankkiasioitaan Revolutiin ja anoneet sieltä käyttöönsä myös luottokortin. Suomessa Revolutin käyttö on yleistymässä, sitä käyttää jo tuhannet asiakkaat.

Revolut tarjoaa asiakkailleen pankkitilin, debit/kredit-maksukortin sekä liudan uudenlaisia matalakuluisia tai maksukuluttomia pankkipalveluita. Mitä muuta Revolut tarjoaa ja miksi kannattaa anoa luottokorttia Revolut-pankista? Alta löydät vastauksen.

Revolut-pankin historia lyhyesti

Kuten aluksi totesimme, Revolut perustettiin jo vuonna 2015 Lontoossa, jolloin se aloitti startup-yrityksenä. Revolutin loivat kaksi venäläistä it-alan ammattilaista, Nikolay Storonsky ja Vlad Yatsenko. Vuonna 2018 se sai pitkän ja kivisen tien kuljettuaan Euroopan keskuspankilta lisenssin toimia virallisesti virtuaalisena pankkina ja sai sen myötä oikeuden myöntää asiakkailleen pankkitilejä ja maksukortteja Revolut-pankkiin.

Toiminta sai räjähtävän alun, koska pohjatyötä oli tehty jo pitkään. Vuonna 2019 yritys kertoi omaavansa jo yli kymmenen miljoonaa käyttäjää. Ansiokkaan työnsä ansiosta, Revolut aloitti tuona vuonna keskustelun Visan kanssa ja yhteistyö alkoi rivakasti Visankin kanssa. 2020-luvulle siirryttäessä Revolutin maksukorteilla voitiin tehdä käteisnostoja 120 valuutassa ja rahansiirtojakin jo peräti 29 valuutassa.

Revolutilla on pääkonttori Lontoossa, mutta toimipaikkoja yli 20 ympäri maailman. Se tarjoaa käyttötiliä, maksukortteja, osakekauppaa, valuuttavakuutuksia sekä valuutan vaihtoa vertaisverkon maksujärjestelmällä. Lisäksi Revolutin luoma sovellus mahdollistaa useiden kryptovaluuttojen hallinnoinnin. Yleisimmät kryptovaluutat eli kryptot olivat jo tuolloin Bitcoin, Ethereum ja Bitcoinin pikkuveljeksi sanottu Litecoin. Sittemmin niitäkin on tullut listoille lisää.

Revolut-maksukortti sopii kaikille asiakkaille

Ensinnäkin tulee huomioida, että kaikki Revolutin asiakkaat saavat käyttöönsä maksukortin, mutta millaisen, sen päättää asiakas itse. Revolut-pankki tarjoaa asiakkailleen kolmea erilaista tilivaihtoehtoa, joihin kaikkiin kuuluu osana omanlaisensa maksukortti. Korttien hinnat vaihtelevat nollasta eurosta lähes 14 euroon, riippuen täysin niihin liitetyistä ominaisuuksista.
Revolutin tarjoama maksukortti on Mastercard, mutta se ei missään nimessä ole luottokortti, vaan pankkikortti. Kortti toimii lähes samalla tavalla kuin prepaid-puhelinliittymät. Revolutin tarjoama Mastercard on niin kutsuttu prepaid-kortti, jolle on ladattava rahaa omalta tililtä. Ilmaistason kortti, jonka kaikki asiakkaat saavat automaattisesti, on Standard-kortti, jonka lähettämisestä koituu asiakkaalle lähinnä kustannuksia lähetyskulujen myötä. Muut kortit lähetetään asiakkaalle ilmaiseksi.

Revolutin asiakas saa siis Mastercardin, joka toimii kuten luottokortti, tuoden luottokorttien (credit cards) parhaat ominaisuudet kaikkien saataville. Mikä parasta, Revolut-kortti sopii myös luottotietonsa menettäneille. Revolut-kortin sisältämät edut saa helposti jokainen asiakas käyttöönsä, esimerkiksi käyttäen Revolut-sovellusta mobiililaitteellaan.

Maksukorttivaihtoehdot

Revolut-pankilla on kolme erilaista asiakkuutta ja maksukorttia, joiden ehdot ja edut vaihtelevat toisistaan hieman. Revolutin käyttöönotto on täysin ilmaista, mutta sen voi halutessaan vaihtaa kuukausimaksulliseen palveluun. Tutustutaanpa tarkemmin eri maksukorttien tasoihin.

Muuta huomioitavaa Revolut-korteista

Kaikille Revolutin korteille on yhteistä se, että Revolut-pankki ei yleensä veloita niiden käytöstä tai niillä tehdyistä ostoksista euroalueen ulkopuolella valuuttamuutosmaksua. Muutaman poikkeuksen tekevät toki viikonloppuisin seuraavilla valuutoilla:

 • USD
 • GBP
 • AUD
 • CAD
 • NZD
 • CHF
 • JPY
 • ISK
 • SEK
 • HKD
 • NOK
 • SGD
 • DKK,
 • PLN
 • CZK

joiden käytöstä veloitetaan 0,5%;n lisämaksu. Yhden prosentin lisämaksu asetetaan viikonloppuisin kaikkiin muihin valuuttoihin. Lisämaksu on tavallista korkeampi, kuin totutusti luottokorteissa (credit cards) on. Lisäksi Thaimaan bahtien, Venäjän ruplien ja Ukrainan hryvnien kohdalla kansainväliseen vaihtokurssiin lisätään 1% lisämaksu. Lisämaksu korottuu entisestään, jos kuukausittainen summa ylittää 6000 €.

Revolut-maksukortista voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa, riippuen täysin siitä, millaisista eduista haluaa nauttia ja kuinka paljon on valmis kuukausittain maksamaan niistä.

Revolutin yrityskortti

Revolut tarjoaa yrityksille Revolut Business yrityskortti nimistä korttia. Jos haussasi on luottokortti yritykselle, kannattaa ehdottomasti tutustua lähemmin Revolutin korttiin lähemmin!

Miksi valita Revolut?

Jos käyttää rahaa useassa eri valuutassa yksityishenkilönä tai yrityksenä, on Revolut edullinen pankki, kaikki sen tarjoamat palvelut ja palveluiden ominaisuudet huomioon ottaen. Pankkitilien avaaminen itselle tai yritykselle ei vaadi enää paperisotaa konkreettisesti pankkikonttorissa paikan päällä, vaan moderni teknologia mahdollistaa tilien avaamisen ja käyttämisen täysin virtuaalisesti. On selvää, että tämä on monellakin tapaa helpompaa, tehokkaampaa ja toteuttamiskelpoista yli rajojen.

Revolut on Euroopan nopeimmin kasvava FinTech-yritys (finanssialan innovaatio), jolla on miljoonia käyttäjiä kymmenissä maissa ympäri maailman ‒ ja näin lyhyessä ajassa. Tällaisten innovaatioiden kehittämisessä tietotekniikka eli IT-ala on ollut erityisessä avainasemassa kun perinteisestä pankkitoiminnasta halutaan kehittää edistyksellisempi, maita ja kansalaisia yhdistävä pankkijärjestelmä.

Virtuaalisen pankin myötä kaikki aikaa vievät paperityöt, sekkivihot, paperiset tiliotteet ja fyysinen asiakaspalvelu ovat tuntikausien jonotuksineen jääneet historiaan ja digitaaliset pankkisovellukset ovat tuoneet helpotuksen kaikkiin toimintoihin rahan nostamisesta kryptovaluuttojen hallintaan. Digitaalisessa pankissa tilin avaaminen, rahan lähettäminen ja vastaanottaminen, tilitapahtumien seuraaminen ja valuutanvaihdot onnistuvat muutamalla klikkauksella.

Revolutin maksukorttia ja sovellusta on saatavilla myös lapsille

Revlutin pankkipalveluita ja maksukorttia on tarjolla myös lapsille. Tämä on erinomainen tapa nuorille saada käyttää omaa maksukorttia ostoksille ja nähdä sovelluksen avulla oman tilinsä tapahtumia, saldoa sekä paljon muuta. Lapsille tarjolla olevaa maksukorttia on tarjolla 12+ vuotiaille mutta itse sovellusta ja pankkitiliä on saatavilla myös alle 12 vuotiaille. Lisätietoja saat Revolutin kotisivuilta seuraavasta linkistä: Revolut <18