OP

OP

OP eli Osuuspankki, on yksi Suomen tunnetuimmista pankeista. Tällä kyseisellä pankilla onkin Suomessa yli jo yli 4 miljoonaa tyytyväistä asiakasta. OP-ryhmä toimii paikallisten Osuuspankkien voimin, jotka yhdessä omistavat ryhmän keskusyhteisön, eli OP Osuuskunnan

OP tarjoaa monenlaisia palveluita, eli pankkitoimintaa, vahinkovakuutuksia sekä varallisuuden hoitoa. Markkinaosuudella mitattuna OP-ryhmä on Suomen suurin pankki tai pankkiryhmä.

OP- ryhmä – Apuna arjessa, mukana muutoksessa

OP on mukana monien suomalaisten kuluttajien sekä yritysten elämässä ihan joka ikinen päivä. Sen monipuoliset ja laadukkaat pankkipalvelut tekevät elämästä hieman helpompaa, sillä niiden avulla hoituu asia kuin asia helposti ja tuossa tuokiossa.

Toimipaikkoja OP:lla on yhteensä reilut 400 ja henkilöstöä yli 12 000 Suomen ja Baltian alueella. Vuonna 2017 OP-Pohjola oli liikevaihdolla mitattuna Suomen 12. suurin yritys.

Päivittäisten pankkiasioiden hoitaminen käy helposti monien eri yhteydenottotapojen välityksellä, eli valinnanvaraa myös sen suhteen riittää. Kuten edellä mainittiin, OP:n konttoriverkosto kattaa varsin hyvin edelleen koko Suomen, eli myös niissä pääsee asioimaan aina niin halutessaan.

Voit hoitaa päivittäiset pankkiasiat kaikilla seuraavilla tavoilla:

 • Puhelinpalvelu
 • Verkkoneuvottelu
 • Verkkopankki
 • Sosiaalinen media
 • OP konttorit

OP-ryhmän historiaa

OP-ryhmä on aloittanut toimintansa alun perin Suomessa vuonna 1902, silloin nimittäin perustettiin Osuuskassojen Keskuslainarahasto. Vuonna 1928 perustettiin Osuuskassojen Keskusliitto. Nimi Osuuspankki otettiin käyttöön vuonna 1974.

Osuuspankilla päätöksenteon perusarvoihin kuuluu edelleen “jäsen ja ääni”- periaate. Osuuspankin jäseneksi onkin todella helppo liittyä, maksamalla osuusmaksu. Jäsenenä saat itsellesi myös mahtavia etuja.

Osuuspankilla on siis pitkä ja vaiherikas historia Suomessa, johon on liittynyt sekä ylä- kuin alamäkiäkin. Kaikesta on kuitenkin aina selvitty ja tänä päivänä OP toimii monipuolisesti ja kattavasti, tarjoten sekä yksityishenkilöille, kuin yrityksillekin laadukkaita ja luotettavia pankkipalveluja.

OP pankki-, ja luottokortit

Osuuspankin kautta voit hakea itsellesi myös useita erilaisia maksu- ja luottokortteja. Kannattaa siis tutustua tarjolla olevaan valikoimaan ja valita sen monipuolisesta tarjonnasta itselle parhaiten soveltuva maksu- tai luottokortti. Kaikkien OP:n korttien hakeminen käy helposti suoraan verkkopalvelun välityksellä.

OP pankkipalvelut

OP pankkipalveluiden avulla hoidat siis kaikki raha-asiasi helposti ja nopeasti. Tämä tunnettu ja hyvämaineinen pankki on siis pitänyt huolta siitä, että valikoimista löytyy uskomaton määrä laadukkaita palveluja, joiden avulla voit hallinnoida omaa talouttasi menestyksekkäästi.

 • Tilipalvelut
 • Maksu-ja luottokortit
 • Maksupalvelut
 • Lainat
 • Säästäminen ja sijoitukset
 • Vakuutukset
 • Omistaja-asiakkaan edut
 • Yritysten palvelut

Edellä mainittu lista kertoo varmasti paremmin kuin hyvin sen, että OP:n avulla pystyt hallinnoimaan mitä tahansa asiaa elämässäsi, joka liittyy talouden hallintaan. Kannattaakin ottaa hieman aikaa ja tutustua OP:n kattavaan ja hyvin rakennettuun verkkosivuun tarkemminkin, sillä sieltä tosiaankin löytyy mielenkiintoista tietoa ihan uskomattoman paljon.

OP – Omistaja-asiakkuus

Kuten aiemmin jo mainittiin, niin tämä kyseinen pankki antaa sinulle myös mahdollisuuden liittyä omistaja-asiakkaaksi. Omistaja-asiakkaana oletkin aina hieman lähempänä monenlaisia etuja ja pääset nauttimaan liki kahden miljoonan muun omistaja-asiakkaan kanssa entistäkin paremmista hinnoista sekä paremmasta palvelusta.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana keräät siis itsellesi OP-bonuksia, alennuksia, sekä monien yhteistyökumppaneiden etuja.

OP-bonukset ovat esimerkiksi todella käteviä, sillä niiden avulla voi kuitata esimerkiksi pankin palvelumaksuja tai vaikka vakuutuslaskuja. OP-bonukset myös kertyvät kuin huomaamatta, sillä kerrytät niitä aina OP:ssa asioidessasi.

Omistaja-asiakkaalle on myös tarjolla erilaisia alennuksia pankki- sekä vakuutus-palveluista, jotka varmasti myös nekin ovat enemmän kuin tervetulleita.

OP pähkinänkuoressa

OP on siis suurin ja tunnetuin pankkiryhmittymä Suomessa, jonka strategia perustuu pitkäjänteiseen liiketoiminnan uudistamiseen asiakkaiden eduksi.

Kaiken kaikkiaan OP työllistää tällä hetkellä noin 12 000 henkilöä, sekä Suomessa kuin myös Baltian maissa.

Tällä kyseisellä toimijalla on olemassa kolme liiketoiminta-aluetta, eli pankkitoiminnan henkilö- ja pk – yritysasiakkaat, pankkitoiminnan yritys- ja instituutioasiakkaat, sekä vakuutusasiakkaat. OP tarjoaakin asiakkailleen Suomen kattavimman ja monipuolisimman pankki- sijoitus- ja vakuutuspalvelujen combon, sekä totta kai myös parhaat keskittämisedut.

Lähde & lue lisää: Op.fi