Rinnakkaiskortti

Rinnakkaiskortti

Rinnakkaiskortti on pääkorttiin liitettävä luottokortti, jonka voi hakea esimerkiksi jollekin perheenjäsenelle. Yleisemmin rinnakkaiskortti haetaankin puolisolle tai lapsille. Se on kuitenkin yleensä aina liitetty pääkortin luottotiliin, joka tarkoittaa siis sitä, että sekä kortilla kuin myös rinnakkaiskortilla tehdyt ostot näkyvät kaikki samalla laskulla. Laskut myös lähetetään pääkortin haltijalle.

Hanki perheellesi rinnakkaiskortti

Rinnakkaiskortteja on mahdollista yleensä hakea vähintään yksi kappale veloituksetta, mutta todella moni kortinmyöntäjä mahdollistaa niitä myös rajoittamattoman määrän. Tämä kuitenkin vaihtelee kortinmyöntäjäkohtaisesti, eli se kannattaa tarkistaa aina ennen kortin hakua. Kannattaa siis myös muistaa tarkistaa että maksavatko rinnakkaiskortit sinulle jotakin.

Voit asettaa rinnakkaiskortille myös käyttörajoituksen

On myös hyvin yleistä että rinnakkaiskorteille on mahdollista asettaa jonkinlainen käyttörajoitus. Se voikin olla ihan hyvä idea, jos kortti tulee käyttöön esimerkiksi lapselle tai nuorelle.

Rinnakkaiskortin hakeminen on myös helppoa, sillä yleensä sitä voidaan hakea suoraan netistä helpolla verkkohakemuksella. Niin halutessaan hakemuksen voi tehdä myös esimerkiksi pankin konttorissa.

Kerää maksimimäärä pisteitä tai bonuksia rinnakkaiskortin avulla

Rinnakkaiskortti on monestakin syystä hyvä idea, sillä paitsi että se tuo joustoa perheen elämään ja yllättäviin tilanteisiin, niin tämän lisäksi rinnakkaiskortit myös keräävät monien luottokorttien mahdollistamia pisteitä tai bonuksia. Tämä tarkoittaa siis että kun etuja kerää monta henkilöä yhdessä, kertyvät myös pisteet tai muut edut entistä helpommin ja nopeammin.

Pääkortin haltija on yleensä vastuussa myös rinnakkaiskortilla tehdyistä ostoksista

Kannattaa kuitenkin huomioida, että yleisesti ottaen rinnakkaiskorteilla tehdyistä ostoksista on aina vastuussa pääkortinhaltija, mutta tässäkin asiassa on olemassa poikkeuksia. Jotkut kortinmyöntäjä saattavat asettaa pää- ja rinnakkaiskortinhaltiat yhteisvastuuseen kortin tapahtumista. Yleisempää on kuitenkin se että pääkortin omistaja vastaa kaikista maksutapahtumista ja varsinkin sellaisissa tilanteissa, jossa rinnakkaiskortti tulee nuorelle käyttöön.

Useimpiin luottokortteihin liittyy myös erilaisia upeita etuja, joita voivat olla esimerkiksi matkavakuutus, ostoturva, tuoteturva yms. Tästä syystä rinnakkaiskortti voi olla todella hyvä idea nuorelle, vaikkapa vaihto-opiskelija vuodeksi. Se nimittäin tuo turvaa tullessaan ja antaa myös mukavasti joustoa elämään. Rinnakkaiskortin avulla nuori voi myös kätevästi opetella rahan käyttöä.

Alapuolelta löydät listan niistä kortinmyöntäjistä jotka mahdollistavat rinnakkaiskortteja:

Edellä mainittujen lisäksi myös useimpiin etu-ja kanta-asiakaskortteihin on saatavilla rinnakkaiskortteja: