Yhdistelmäkortti

Yhdistelmäkortti

Nyt käsittelyssä sellainen termi kuin yhdistelmäkortti, joka tarkoittaa toisin sanoen maksukorttia, josta löytyy sekä pankki- kuin myös luottopuoli, (Debit ja Credit). Yhdistelmäkorteissa kortinhaltija voi itse päättää kummalta puolelta ostokset suoritetaan.

Yksinkertaisesti selitettynä Debit toiminnossa ostokset veloitetaan suoraan kortin haltijan pankkitililtä, kun taas Credit puolta käytettäessä ostokset veloitetaan kortinhaltijalta myöhemmin.

Yhdistelmäkortilla maksat myymälöissä sekä netissä

Yleensä yhdistelmäkortin oikeasta yläkulmasta löytyy teksti Credit/Debit, joka kertoo siitä että kyseessä on juuri yhdistelmäkortti. Monilla suomalaisilla löytyykin lompakosta juuri tämänkaltainen kortti, sillä sen on huomattu olevan todella kätevä, kun mukana tarvitsee kantaa vain yhtä korttia.

Suurin osa Suomen pankeista myöntää yhdistelmäkortteja ja niillä voi tehdä ostoksia sekä ns. kivijalkaliikkeissä kuin myös verkossakin asioidessa. Yhdistelmäkortin avulla onkin helppoa hoitaa arjen normaalit ostokset, kuin myös eteen tulevat yllättävät tilanteet tai hieman suuremmat hankinnat.

Helppoa maksamista yhden kortin avulla

Syitä miksi moni kuluttaja valitsee itselleen juuri yhdistelmäkortin on useita. Painavin syistä on varmasti jo aiemmin mainittu helppous, eli yhdellä kortilla hoituu kaikki. Ne ovat myös kuluiltaan edullisia, sekä helposti haettavissa.

Alapuolella voit myös tutustua listaan, jossa on esittely kaikki ne suomalaiset pankit jotka myöntävät omille asiakkailleen yhdistelmäkortteja. Valinnanvaraa siis myös yhdistelmäkorttien osalta löytyy todella runsain määrin nykyisin.

Suomalaiset pankit jotka myöntävät yhdistelmäkortteja:

Hyödynnä yhdistelmäkortin Credit-puolen edut

Yhdistelmäkortit ovatkin miellyttäneet kuluttajia juuri monikäyttöisyytensä ja helppoutensa puolesta. Koska yhteen korttiin liitetty tavallaan kaksi erillistä korttia, tarkoittaa sitä että kortin luottopuolelle (Credit) saattaa olla liitettynä esimerkiksi tiettyjä luottokortti etuja. Sellaisia voivat olla esimerkiksi matkavakuutus, ostoturva, tuoteturva, sekä ostotapaetu yms.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että hyvin yleistä yhdistelmäkorttien kyseessä ollessa on kuitenkin se, että Credit puoleen sisältyvä matkavakuutus on voimassa vain ja ainoastaan silloin, jos matka on maksettu kokonaan tai esimerkiksi 75 % kortin Credit puolella. Tässäkin asiassa löytyy kuitenkin eroja korttikohtaisesti, eli kannustamme tutustumaan yhdistelmäkorttien ominaisuuksiin ja vertailemaan niitä.

Muista vertailla myös yhdistelmäkortit

Yhdistelmäkortin käyttäminen on myös helppoa sekä nopeaa ja nykyisin niihin on yleensä liitetty myös lähimaksuominaisuus. Esimerkiksi perinteisessä kaupassa maksaessa kortinhaltijalta joko kysytään, tai hän itse ilmoittaa, että otetaanko maksu kortin Credit vai Debit puolelta. Yhdistelmäkortin käyttäminen ei siis missään nimessä ole vaikea tai vaivalloista, vaan itseasiassa suorastaan todella helppoa ja nopeaa.

Yleensä kuluttajat hakevat yhdistelmäkorttinsa sen pankin valikoimista missä ovat asiakkaina ja missä heillä on käyttötili. Yhdistelmäkortteja löytyy kuitenkin myös monilta muilta korttiyhtiöitä ja pankeilta, jonka takia kannattaa vertailla hieman enemmänkin sitä että mitä markkinoilla olisi tarjolla. Luonnollisesti nimittäin eri maksukorteissa löytyy eroja esimerkiksi niiden perimissä maksuissa ja tästä syystä myös yhdistelmäkortit kannattaa aina vertailla ja jopa kilpailuttaa.