Luottokortti 18-vuotiaalle

Luottokortti 18-vuotiaalle

Tällä sivulla käydään hieman läpi mitä on hyvä tietää ja tietenkin mistä voi saada luottokortti 18-vuotiaalle. Luottokortti on kätevä maksuväline, jolla voi tehdä ostoksia kotimaassa, ulkomailla kuin myös verkossakin asioidessa. Totta kai sillä voi myös nostaa rahaa automaateista ympäri maailmaa. Myös vasta täysi ikäisyyden saavuttaneet tekevät hekin ostoksia netissä runsaasti ja tämän lisäksi myös matkustelevat jatkuvasti enenevässä määrin. Tämän takia onkin hyvä, jos luottokortti löytyy myös 18-vuotiaan lompakosta.

Yleensä luottokorteille on myös määritelty tiettyjä kriteereitä, joita voivat olla seuraavat:

  • Ikäraja vähintään 18-vuotta
  • Säännölliset palkka-tai eläketulot
  • Vähintään 90 opintopistettä Suomalaisessa AMK:ssa tai korkeakoulussa
  • Pysyvä suomalainen osoite
  • Moitteettomat luottotiedot

Luottokortti 18-vuotiaalle helposti netistä

Luottokortti 18-vuotiaalle ei siis suinkaan ole mikään urbaanilegenda, vaan totisinta totta, sillä kuten sanottua, ilahduttavan moni luottokortteja myöntävä yhtiö myöntää korttejaan myös juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneille.

Ennen maagista täysi-ikäisyyden rajaa, nuorelle voi kuitenkin hankkia Visa Electronin tai rinnakkaiskortin omaan luottokorttiin. Siinä vaiheessa kun odotettu syntymäpäivä sitten koittaa ja 18 -vuotta tulee täyteen, niin tässä vaiheessa nuori voi hakea itselleen myös oman luottokortin. Sen voikin hakea näppärästi ja tuossa tuokiossa suoraan netistä, helpolla verkkohakemuksella.

Jos talouden hallintaa ja kortin käyttämistä on jo aiemmin harjoiteltu, esimerkiksi Visa Electronin tai vanhemman rinnakkaiskortin avulla, niin kortin käyttäminen on varmasti myös huomattavasti helpompaa.

Luottoraja muodostuu tulojen mukaan

Koska harvalla 18-vuotiaalla kortinhakijalla on säännöllisiä tuloja vakituisesta työsuhteesta, niin luonnollisestikaan 18-vuotiaat eivät voi saada omiin luottokortteihinsa niin suuria luottorajoja kuin vakituisissa työsuhteissa olevat ja kohtuullista kuukausipalkkaa nauttivat kortinhakijat. Opiskelijoille myönnettävissä luottokorteissa luottoraja onkin yleensä maksimissaan 1 000 euroa.

Totta kai on myös henkilöitä, jotka nauttivat jo 18-vuotiaana säännöllistä ja jopa korkeaa kuukausipalkkaa ja heille luottorajat voivat nousta maksimimääriin. Eli, vaikka moni luottokortti onkin haettavissa jo 18-vuotiaille, niin tämän lisäksi lainaehtoihin kuuluu yleensä myös säännölliset kuukausitulot.

Luottokortti 18-vuotiaalle opiskelijalle

On kuitenkin ilahduttavaa, että nykyisin markkinoilta löytyy myös luottokortteja opiskelijoille. Näitä kortteja voivat kaikki Suomessa opiskelevat AMK – ja korkeakouluopiskelijat. Yleensä opintoja tulee olla kasassa 90 – 125 opintopisteen verran.

Esimerkiksi monien opiskelijoiden suuressa suosiossa oleva TUOHI MasterCardin voi hakea ammattikorkeakoulu, yliopisto-tai korkeakouluopiskelija, joka on vastaanottanut itselleen opiskelupaikan Suomessa. Korttihakemukseen täytyy kuitenkin liittää mukaan todistus opiskelusta, eli esimerkiksi kopio opintosuoritteesta tai opiskelijakortista.

Alapuolella muutamia kortteja jotka ovat haettavissa 18-vuotiaille:

Luottokortti 18-vuotiaalle onkin hyvä idea, jos nuori on tarpeeksi kypsä ymmärtämään kortin mukanaan tuomat velvoitteet. Toisin sanoen siis omista raha-asioista tulisi osata pitää huolta ennen kuin kortti haetaan. Jos kuitenkin talouden hallinta on hyvin hanskassa, niin luottokortti 18-vuotiaalle voi olla kätevä apu esimerkiksi tiukassa opiskelijabudjetissa.

Luottokortti 18-vuotiaalle liittyviä kysymyksiä ja vastauksia

Ovatko kaikki kaikki luottokortit haettavissa 18-vuotialle?

Suurimmassa osassa luottokortteja ikäraja on 18-vuotta, mutta se voi olla myös 19, 20 tai 23-vuotta. Jokainen pankki tai kortinmyöntäjä määrittelee itse kortin kriteerit kuten ikärajan. Kannattaa siis tutustua eri kortteihin ja valita sellainen jonka kriteerit ovat itselle soveltuvia.

Voiko 18-vuotias saada maksimiluottorajan korttiin?

Kyllä. Luottorajan määrittyminen riippuu täysin siitä mitkä kortinhakijan tulot ovat. Jos 18-vuotiaalla on säännölliset ja hyvät tulot, niin myös korkein mahdollinen luottoraja on mahdollinen.

Minkälainen luottokortti on 18-vuotiaalle paras?

Paras luottokortti on aina sellainen, joka täyttää kortinhakijan toiveet. Yleensä 18-vuotiaan kannattaa kuitenkin hankkia itselleen mahdollisimman edullinen luottokortti, johon on kuitenkin liitetty erilaisia etuja mukaan.

Kannattaako 18-vuotiaan hakea itselleen luottokorttia?

Luottokortti on maailmanlaajuisesti toimiva turvallinen maksuväline, joten sen hakeminen voi olla hyvä idea jos opiskelija matkustelee paljon tai tekee runsaasti ostoksia netissä. Luottokortin avulla on myös opiskelijan helppo paikata yllättävää rahapulaa.

Miksi en saanut luottokorttia vaikka olen 18-vuotias?

Voi olla että hakemasi kortti ei ole saatavilla 18-vuotiaille tai kortin hakijalta edellytetään säännöllisiä palkkatuloja. Jos olet opiskelija, sinulta vaaditaan yleensä 90 – 150 opintopistettä jostakin Suomalaisesta ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta. Jos edellä mainitut ehdot eivät täyty ja vaikka olisitkin 18-vuotias, niin kortti ei välttämättä ole haettavissa sinulle.

Miten 18-vuotias voi hakea itselleen luottokorttia?

!8-vuotias voi hakea itselleen luottokorttia yhtä helposti kuin vähän vanhempikin kortinhakija. Yleensä korttia haetaan netistä, sähköisen hakemuksen välityksellä. Hakemukseen täytetään omat henkilö-ja yhteystiedot, sekä tietoja tuloista sekä menoista.

Miksi jotkut korttiyhtiöt eivät myönnä luottokortteja 18-vuotiaille?

18-vuotias voidaan kokea liian nuoreksi ymmärtämään luottokortin mukanaan tuomaa vastuuta. Onneksi kuitenkin nykyisiltä luottokorttimarkkinoilta löytyy runsain määrin myös korttiyhtiöitä ja pankkeja, jotka luottavat siihen että myös 18-vuotias osaa hoitaa talouttaan asianmukaisesti.

Saako 18-vuotias lisäetuja luottokorttiinsa?

Myös 18-vuotias voi saada luottokorttiinsa erilaisia etuja. Sellaisia ovat esimerkiksi ostoturva. maksuturva, maksutapaetu ja matkavakuutus.