Korttiostokset netissä

Korttiostokset netissä

Nykyisin suuri osa ostoksista tapahtuu netissä ja luonnollisesti silloin maksut hoidetaan jonkun maksukortin välityksellä. Maksukortti onkin täysin turvallinen maksutapa aina netissä maksaessa, kunhan vain muistaa tietyt perussäännöt.

Korttiostokset turvallisesti netissä

Jotta pystyt tekemään korttiostoksia netissä, tarvitset luonnollisesti korttinumerosi, sekä kortista löytyvän tarkistus luvun eli CVC- luvun. Monet verkkokaupat käyttää joko Verified by Visa – tai MasterCard SecureCode – toimintoja joiden myötä korttiostoksen tekeminen on erittäin turvallista. American Express – korteilla tehtäviä nettiostoksia taas turvaa American Express Safety.

Myös netissä shoppaillessa on täysin itsestäsi kiinni, haluatko maksaa ostoksesi korttisi Credit vai Debit ominaisuudella. Jos päätät valita Credit ominaisuuden, eli luoton, ostot laskutetaan sinulta. Jos taas valitset Credit puolen, niin silloin ostot lähtevät suoraan korttiisi liitetyltä pankkitililtä.

Kortin turvakoodi tuo lisäturvaa ostoksille

Kuten sanottua, turvakoodi näyttelee isoa osaa korttiostoksissa, silloin kun niitä tehdään netissä. Kyseessä on siis kolminumeroinen luku, joka löytyy kortin takaa. Kortin etupuolelta taas löytyy kortin korttinumero, joka sisältää kaiken kaikkiaan 16 merkkiä.

Kannattaa muuten huomioida sellainen mielenkiintoinen seikka, joka saattaa välillä aiheuttaa hämmennystä, että kortin turvakoodi eli CVC/CV2, tunnetaan myös CVV- numerona. Kyseessä on siis kuitenkin täysin sama asia, eli kortin varmennuskoodi, tai toisin sanoen henkilökohtainen turvakoodi.

Muista tarkistaa myös se että verkkokauppa on asianmukainen toimija

Luonnollisestikin ennen korttiostosten tekoa tulee varmistua myös siitä, että verkkokauppa josta ostoksia ollaan tekemässä, on turvallinen ja asianmukainen toimija. Tämän lisäksi kannattaa myös lukea huolellisesti verkkokaupan toimitus- ja palautusehdot. Jos esimerkiksi ilmenee että verkkokaupan perimät kulut ovat poikkeuksellisen suuria, palautus ei ole lainkaan mahdollista tai palveluun liittyviä ehtoja ei ole ollenkaan saatavilla, kannattaa suosiolla klikata itsensä johonkin toiseen verkkokauppaan. On myös tärkeää, että myyjä on aina ilmoittanut sivuillaan omat osoitetietonsa.

Älä koskaan anna korttitietojasi toimijoille joita et tunnista

Ostosten tekeminen netissä on siis tänä päivänä pyritty tekemään mahdollisimman turvalliseksi, mutta myös kuluttajalla itsellään on oma vastuunsa. Omia tietoja ei esimerkiksi kannata koskaan antaa vaikkapa erilaisten kyselyjen tai arpajaisten kyseessä ollessa.

Tiedossa on myös tapauksia, joissa viattomasti johonkin galluppiin tai arpajaisiin osallistunut henkilö on huomaamattaan sitoutunut jatkotilaukseen, kun on antanut kyselyn tekijälle omat luottokorttitietonsa. Toisin sanoen siis, omia luottokorttitietoja ei tule koskaan antaa muuten kuin ostosten teon yhteydessä ja silloinkin vain luotettaville verkkokaupoille.

Voit myös rekisteröidä maksukorttisi nettiostoksia varten

Kannattaa myös huomioida, että maksukortit tulee yleensä rekisteröidä ja se tapahtuukin helposti oman pankin verkkopankissa, mobiilipankissa tai pankin konttorissa. Moni kortinmyöntäjä myös suosittelee että verkko-ostoksia tehtäisiin vain ja ainoastaan sellaisissa verkkokaupoissa, jotka käyttävät joko MasterCard Secure Codea tai Verified by Visa-palvelua.

Kummatkin edellä mainituista ovat verkkomaksamisen turvallisuutta parantavia palveluja ja niissä todennetaan maksuhetkellä maksun kummatkin osapuolet, eli ostaja sekä kauppias.

Jos mahdollista, käytä nettiostoksissa luottokorttia

Kaiken kaikkiaan voisi kuitenkin sanoa, että korttimaksaminen on tänä päivänä netissä todella turvallista ja ensisijaisesti verkko ostoksiin suositellaankin käytettäväksi luottokorttia Electron tai Debit korttien sijaan.

Luottokortteihin nimittäin on liitetty myös erilaisia osto – ja tuoteturva- vakuutuksia, jotka ovat hyvä turva sellaisessa tilanteessa, jossa tuotetta ei esimerkiksi toimiteta lainkaan tai se saapuu vahingoittuneena tilaajalle. Tällaisessa tapauksessa luottokorttiyhtiöltä voi hakea korvauksia.