Kryptokortit cashback

Kryptokortit cashback

Monet kryptokortit omaavat ominausuutta, joka ilahduttaa käyttäjäänsä, nimittäin Cashback-ominaisuus. Cashback-ominaisuuden ansiosta, kortin käyttäjälle maksetaan niin kutsuttua maksutapaetua. Joissakin korteissa saattaa olla ladattuna muitakin lisäetuja. Tällaisia etuja voivat olla esimerkiksi lisäpalautukset suoratoistopalvelumaksuista tai matkustukseen liittyvistä ostoista.

Koska Cashback-ominaisuus hyödyttää todella paljon käyttäjäänsä, on eri rahoituslaitosten tarjoamien kryptokorttien hinnoissa eroa. Myös palveluntarjoajien prosentuaalisiin Cashbackeihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun vertailee eri kortteja. Perinteinen luottokortti harvemmin tarjoaa cashbackia mutta kryptokorteissa tämä ominausuus löytyy todella monesti, riippumatta mitä kryptokorttia katsastaa. Tutustutaanpa tarkemmin muutamiin kryptokortteihin ja niiden ominaisuuksiin.

Mitä tarkoittaa Cashback kryptokorteissa?

Kryptokortti sisältää pääsääntöisesti aina Cashbackin. Cashback on maksutapaetu, joka myönnetään jonkinlaisena prosentuaalisena osuutena ostoksista, kun korttia on käytetty maksamiseen. Cashbackia saa kaikista ja kaiken suuruisista ostoksista. Se kuitenkin vaihtelee korttityyppien mukaan.

Cashback maksetaan kryptokortin tason mukaan ja hyvitetään CRO kryptovaluuttana omalle kryptotilille. On kuitenkin huomattava, että kryptovaluuttakurssien vaihdellessa alinomaa, kryptovaluutan arvo saattaa olla euroiksi muunnettuna hyvinkin erilainen, mitä odottaa. Kurssimuutokset vaikuttavat suuresti siihen, onko kryptovaluutan markkina-arvo tietyllä hetkellä euromääräisessä arvossaan pienempi vai suurempi, juurikin kurssimuutoksista johtuen.

Crypto.com Cashback

Crypto.comilla on tällä hetkellä yli 80 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti tarkasteltuna. Crypto.com myöntää useita erilaisia kortteja asiakkailleen. Crypto.comin tarjoamat Visa Debit -kortit ovat:

  • Midnight Blue
  • Ruby Steel
  • Royal Indigo & Jade Green
  • Frosted Rose Gold & Icy White
  • Obsidian

Näistä korteista ainoastaan Midnight Blue -korttiin ei tarvita kryptovaluuttaa sen saadakseen, mutta muissa korteissa on tämä vaatimus. Vaatimuksen suuruus riippuu valitusta kortista. Korteista ei peritä vuosimaksua.
Kaikissa Crypto.com -korteissa on Cashback-ominaisuus ja sen saa kaikista ostoista. Joissakin tapauksissa rahoituslaitokset myöntävät myös korkoa Cashbackeille. Koron suuruus vaihtelee talletusaikojen mukaan.
Lue lisää: Crypto.com Cashback

Binance Cashback

Tämä virallisesti Caymansaarilta operoiva yritys tunnetaan laajoista kryptovaluuttojen treidausmahdollisuuksistaan, koska Binancella on treidattavia kryptovaluuttoja yli 350 erilaista. Binancella on myös oma kryptovaluutta BNB.

Binance tarjoaa vain yhtä korttia asiakkailleen, joka on Binance Visa Debit. Korttia voi hakea sekä virtuaalisena että fyysisenä korttina. Ensi kertaa korttia haettaessa, kortti on maksuton.
Kortti on ainutlaatuinen Cashback-ominaisuutensa ansiosta. Vaikka käyttäjä ei olisi sijoittanut Binance-lompakkoonsa ainuttakaan BNB:tä, voi hän silti saada Cashbackia ostoksistaan. Kortti on kuluiltaan verrattain edullinen.
Lue lisää: Binance Cashback

Coinmotion Cashback

Kotimainen Coinmotion omaa kokemusta kryptovaluutoista yli 10 vuoden ajalta. Sen toimintaa valvoo Suomen Finanssivalvonta. Coinmotion tarjoaa korttia nimeltä Coinmotion Prepaid Mastercard Debit. Kryptokortin tilaamisesta peritään 2,50 euron maksu ja korttiin liittyy muitakin transaktiomaksuja. Coinmotionin sivuilta ei tällä hetkellä löydy tietoa tarjottavasta Cashback-ominaisuudesta.

Scallop Cashback (ei tarjolla vielä)

Kryptokorttimaailman uusin tuttavuus Scallop on Irlannin keskuspankin valtuuttama ja sääntelemä palveluntarjoaja, jolla on oma kryptovaluutta SCLP. Scallop tarjoaa korttia nimeltä Scallop Visa Debit. Kortti on kuitenkin markkinoilla niin tuore ja yrityksen sivut vielä kesken, ettei tarvittavaa tietoa kortista, kryptovaluutasta ja mahdollisesta Cashback-ominaisuudesta vielä löydy.
Scallop tarjoaa kuitenkin useita erilaisia palveluita, kuten erinomaisen kryptovaluuttapörssin, Scallop Multi-currency Walletsin, Scallop Chainin ja omat tilit yksityishenkilöille ja yrityksille.

Cashback-ominaisuus on kilpailuetu

Cashback tulee olemaan lähitulevaisuudessa eri palveluntarjoajien kilpailuetu kryptomarkkinoilla. Mitä suurempia Cashbackeja kyseinen palveluntarjoaja pystyy tarjoamaan, sitä parempi. Cashbackit eivät ole tällä hetkellä millään kryptokortilla muutamaa prosenttia suurempia per ostoskerta, mutta lähitulevaisuus näyttää, mihin tämä kaikki vielä johtaa.

Kryptovaluuttojen markkina-arvo vaihtelee alinomaa verrattuna esimerkiksi fiat-valuuttojen markkina-arvoon. Tämä taas osaltaan vaikuttaa siihen, kuinka suurena etuna kryptovaluutan käyttäjä kokee kulloisenkin Cashbackin.

Jotkut kryptokortit erikoistuvat erilaisiin etuihin, kuten Cashback-tarjouksiin tai pisteiden keräysohjelmiin, samalla ajatuksella kuin kanta-asiakasetujärjestelmät on luotu eri kauppaketjuilla. Tämäkin etu on merkittävä pitkällä tähtäimellä ajateltuna.