Apple Pay

Apple Pay

Apple Pay on mobiilisovellus, joka mahdollistaa helpot, nopeat ja turvalliset maksut. Se toimii näpsäkästi kaikista tutuissa Apple-laitteissa ja sen avulla on kätevä tehdä turvallisesti ostoksia sekä kivijalkaliikkeissä, verkossa kuin myös apeissa.

Apple Payn käyttö on siis huomattavasti helpompaa ja turvallisempaa kuin perinteisen maksukortin käyttäminen. Onkin enemmän kuin helppo ymmärtää, miksi se myös nauttii nykyisin todella suurta suosiota.

Apple Pay – Helppo ja vaivaton maksutapa missä ikinä asioitkin

Jos teet ostoksia Apple Payllä, niin sen käyttäminen on myös ihan yhtä nopeaa, kuin jos maksaisit ostoksesi luotto- tai pankkikortilla. Mikä parasta, tämän kätevän mobiilisovelluksen avulla voit tehdä ostoksia missä vain. Voit siis esimerkiksi verkossa shoppaillessa maksaa hotellihuoneen, lennot, vaateostoksia tai vaikka ruokaostoksia – vain yhdellä kosketuksella.

Apple Pay toimii verkossa asioidessa sekä Safarissa, Macilla tai Touch ID:llä iPhonessa ja iPadissa. Käyttöä varten ei siis tarvitse luoda erikseen tiliä, tai täyttää pitkiä ja vaivalloisia lomakkeita.

Apple Pay toimii jo useissa suomalaisissa kivijalkaliikkeissä

Tämä kätevä mobiilisovellus toimii nykyisin myös todella monissa suomalaisissa kivijalkaliikkeissä, eli ostosten teko sen avulla on todella helppoa. Maksut voi muuten niin halutessaan tehdä myös Apple Watch-kelloilla.

Koska Apple Pay on hyvin samankaltainen lähimaksusovellus kuin esimerkiksi Pivo tai MobilePay, niin sen käyttämisessä ei myöskään pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Kummatkin edellä manituista ovat nimittäin suomalaisille kuluttajille tuttuja jo muutamien vuosien ajalta.

Ostosten teko myös kivijalkaliikkeissä käy helposti, vain puhelimen tai esimerkiksi edellä mainitun Apple Watchesin avulla. Viet vain laitteen maksupäätteen viereen ja hyväksynyt maksun. Sama laite tukee siis myös Apple Pay-maksuja kuin se jonka avulla tehdään lähimaksut.

Erona on vain se, että lähimaksuille on yleensä määritelty joku tietty maksimisumma kertaostolle (25 – 50 €), jonka niillä voi tehdä, kun taas Apple Pay-sovelluksessa tällaista ei ole. Voit siis sitä käyttämällä ostaa myös vähän kalliimpiakin ostoksia.

Suomessa Apple Pay-sovellus toimii seuraavien toimijoiden luotto-ja pankkikorteilla:

  • Aktia
  • Nordea
  • N26
  • Revolut
  • ST1
  • Monese
  • Edenred
  • American Express

Miten otan Apple Pay-sovelluksen käyttöön?

Lisää pankki/luottokorttiisi iPhoneen, iPadiin Apple Watchiin tai Maciin. Voit lisätä laitteen myös niin halutessasi moneen Apple laitteesi.
Muista että sinulla tulee olla iOs:n, watchOS:n tai macOS:n uusin versio.
Tarvitset myös Apple ID:n.

Lisäät vain haluamasi kortin/korttien tiedot laitteelle ohjeiden mukaan. Kun olet lisännyt kortin laitteellesi/laitteille ja pankki tai kortin muu myöntäjä on varmistanut korttisi, voit aloittaa sovelluksen käytön.

Jos haluat maksaa kaupoissa: Käytät maksamiseen iPhonea tai Apple Watchia.

Jos haluat maksaa apeissa: Käytät maksamiseen iPhonea, Apple Watchia tai iPadiasi.

Jos haluat maksaa verkossa: Käytät maksamiseen Mac-mallia, jossa on Touch ID, Mac, iPhone, Apple Watch tai iPad.

Jos haluat maksaa julkisen liikenteen maksuja: Käytät maksamiseen iPhonea tai Apple Watchia.

Jos haluat maksaa opiskelijakortilla: Käytät maksamiseen iPhonea tai Apple Watchia.

Jos haluat maksaa yrityschatissa: Käytät maksamiseen iPhonea, iPadia tai iPod Touchia.

Miten Apple Pay toimii?

Apple Pay maksusovellus on siis helppo, nopea ja turvallinen käyttää. On myös todella kätevä homma, että esimerkiksi tapahtumahistorian tarkistaminen sen avulla on äärimmäisen helppoa. Niin halutessasi nimittäin vain napautat korttiasi Walletissa ja näet jokaisen luotto-, pankki-, tai prepaid-korttisi viimeisimmät tapahtumat.

Edellä mainittujen lisäksi näet myös matkakorttien viimeisimmät tapahtumat. Toisin sanoen siis Apple Payn avulla pystyt hallinnoimaan omaa talouttasi suorastaan uskomattoman upeasti ja tarkasti.

Apple Pay tuo sinulle upeita etuja tullessaan

Apple Pay maksusovellus mahdollistaa myös etukortin käyttämisen, eli sellaisissa kaupoissa ja liikkeissä jotka tukevat etuohjelmia, voit niin halutessasi saada tai lunastaa etuja kyseistä maksusovellusta hyödyntäen.

Kaiken lisäksi tämä on vieläpä äärimmäisen helppoa, eli sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin lisätä etukorttisi tiedot Wallettiin ja käyttää korttia aina kun maksat Apple Paylla. Jos toivot että etukortti ilmestyy automaattisesti kauppaan, voit ottaa myös automaattisen valinnan käyttöön.