N26 pankki

N26 pankki

N26 on uudenlainen pankki, joka toimii nykyisin myös Suomessa. Sen markkina-alue on todella laaja, sillä Suomen lisäksi se operoi myös kotimaassaan Saksassa, sekä useissa muissa maissa. Kaiken kaikkiaan N26 toimii tätä nykyä jo 25 eri maassa.

Tämän pankin toimintatavat ovat monelta osin hyvin erilaisia kuin meille suomalaisille tutuissa perinteisissä kivijalkapankeissa. N26 itse kuvaileekin omaa toimintaansa uuden ajan pankiksi, joka pystyy vastaamaan nykyajan ihmisten tarpeisiin paremmin kuin ns. vanhat ja perinteiset pankit. Ei olekaan mikään ihme että moni on päätynyt avaamaan itselleen pankkitilin tässä kyseisessä pankissa.

N26 – Moderni uuden ajan pankki

N26 tarjoaa omille asiakkailleen laadukkaat pankkipalvelut, missä ikinä hän liikkuukin. Tämän nettipankin hinnoittelu on myös huomattavasti inhimillisempää kuin mitä perinteisillä pankeilla.

N26 tarjoaa tällä hetkellä omille asiakkailleen kaikki tarvittavat pankkipalvelut, mutta tulevina vuosina se aikoo myös lisätä palvelupakettiinsa erilaisia vakuutuksia. Tälläkin hetkellä sen You – ja Metal – paketit sisältävät Allianz-vakuutuspaketit.

Kaikki pankkipalvelut hoituvat tässä pankissa helposti verkkopankin välityksellä. N26 tarjoaa myös ladattavat mobiilisovellukset sekä Android, iOS ja Windows -laitteille.

N26 historiaa

N26 on aloittanut toimintansa vuonna 2013 Berliinistä. Sen perustajia ovat Valentin Stalf ja Maximilian Tayhenthal, joiden ideana oli luoda uudenlainen pankki, joka pystyisi palvelemaan kuluttajia muuttuneessa maailmassa entistä paremmin.

Vuonna 2015 N26 pankilla oli jo yli 3,5 miljoonaa asiakasta, eli vajaassa parissa vuodessa se niin sanotusti räjäytti pankin. Tämän uuden pankkitulokkaan vauhti ei ole kuitenkaan edelleenkään hidastunut, sillä vuonna 2018 se sai taakseen todella kovan luokan sijoittajia, jotka pumppasivat siihen rahaa uskomattomat 215 miljoonaa USD.

Vuosi 2019 on jatkunut samalla päätähuimaavalla vaudilla, sillä N26 on valloittanut jatkuvasti lisää markkinoita, laajentanut toimintaansa väsymättömästi, sekä saanut itselleen lisää kovan luokan sijoittajia, jotka ovat omalta osaltaan uskoneet sen potentiaaliin. Tällä hetkellä asiakkaita on jo vajaat viisi miljoonaa.

N26 pankki-, ja luottokortit

N26 pankilla on myös varsin kattava valikoima pankkikortteja valikoimissaan, joita haetaan helposti ja kätevästi suoraan netistä. N26 kortit eivät ole luottokortteja, eli ne ovat kaikki Debit kortteja, joissa ostokset veloitetaan suoraan korttiin liitetyltä tililtä.

Vaikka ne ovatkin Debit kortteja, niin esimerkiksi N26 You – ja Metal-kortteihin on liitetty mukava määrä samankaltaisia etuja mitä moniin luottokortteihinkin.

Tarjolla olevat N26-kortit:

  • N26 MasterCard
  • N26 You MasterCard
  • N26 Metal MasterCard
  • N26 Business MasterCard Debit

Kaikki N26 kortit ovat MasterCard kortteja, joka tarkoittaa sitä, että ne käyvät maksuvälineenä jopa useissa miljoonissa maksupisteissä maailmanlaajuisesti. Kyseisillä korteilla voi myös nostaa rahaa automaateilta. Vaikka kyseessä onkin saksalainen pankki, niin sen kortit saapuvat suomalaisille asiakkaille myös todella nopeasti postin välityksellä, eli yleensä noin viidessä pankkipäivässä.

N26 pankkipalvelut

Kuten sanottua, N26 pankin pankkipalvelut ovat jo nyt varsin kattavia, mutta se aikoo lähivuosina laajentaa toimintaansa niin, että se pystyisi kilpailemaan suvereenisti myös todella suurten pankkien kanssa.

N26 pankkipalveluiden yksi suuri etu on se, että ne ovat todella helppokäyttöisiä, kuin myös se, että sen sovellus mahdollistaa todella tarkan talouden hallinnan. Tämä siitä syytä, että N26 mobiilisovelluksen avulla näet kaikki tapahtumat reaaliaikaisina.

N26 on myös yksi niitä pankkeja, joka on ottanut käyttöönsä toiminnon, jossa omaa maksukorttia voi hallinnoida sovelluksen välityksellä. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että kortin voi esimerkiksi lukita väliaikaisesti ja ottaa sen uudelleen käyttöön. Kortinhaltija voi siis itse tehdä kyseiset toimenpiteet, ilman että hänen täytyy olla yhteydessä pankin asiakastukeen tai kortin sulkupalveluun, toisin kuin monilla muilla pankeilla.

N26 pähkinänkuoressa

N26 pankilla perustili on ilmainen, mutta se sisältää vain ilmaiset automaattinostot Euroissa, sekä ilmaiset maksut millä tahansa valuutalla. Perustili kortteineen voi kuitenkin olla hyvä valinta vaikka nuorelle, joka ei tarvitse vielä kovinkaan paljon toimintoja omaan palvelupakettiinsa.

N26 You-paketti maksaa 9,90 €/kk ja siihen sisältyvät esimerkiksi, ilmaiset autmaattinostot Euroissa, ilmaiset maksut missä tahansa valuutassa, ilmaiset nostot missä päin maailmaa tahansa, Allianz-vakuutuspaketti, sekä useita tarjouksia ja etuja N26 pankin yhteistyökumppaneilta.

N26 Metal-paketti maksaa 16,90 €/kk ja siihen sisältyvät ilmaiset automaattinostot Euroissa, ilmaiset maksut missä tahansa valuuutassa, ilmaiset nostot missä päin maailmaa tahansa, Allianz-vakuutuspaketti, omistautunut asiakastuki, mukava määrä etuja ja tarjouksia N26 pankin yhteistyökumppaneilta sekä tukku eksklusiivisia Metal-Kokemuksia.