Maksuvapaa kuukausi

Maksuvapaa kuukausi

Luottokorttien avulla voi helpottaa elämää, maksaa yllättäviä laskuja lähteä lomamatkalle, tai vaikka tehdä ostoksia. Kaiken lisäksi nykyiset luottokortit ovat todella hyväehtoisia ja ne myös sisältävät runsain määrin erilaisia upeita etuja. Sellaisia ovat esimerkiksi maksuvapaa kuukausi, matkavakuutus, sekä osto- ja tuoteturvavakuutukset. Voisikin sanoa, että suurin osa nykyisin markkinoilta löytyvistä luottokorteista, tarjoaa myös maksuvapaita kuukausia.

Tarkista omasta luottokorttisopimuksesta maksuvapaiden kuukausien määrä

Hyvin yleistä on, että maksuvapaita kuukausia tarjotaan esimerkiksi kaksi kappaletta yhtä kalenterivuotta kohden. Kannattaa huomioida, että yleensä maksuvapaat kuukaudet eivät kuitenkaan saa olla peräkkäisinä kuukausina. Maksuvapaiden kuukausien ehdot selviävät omasta luottokorttisopimuksesta ja ne kannattaa myös ehdottomasti lukea huolella läpi.

Mitä maksuvapaa kuukausi tarkoittaa?

Maksuvapaa kuukausi tarkoittaa toisin sanoen sitä, että kyseisen kuun aikana luottokortinhaltija ei vastaanota lainkaan laskua ostoksistaan. Edes luottokortin edellyttämää minimilyhennystä ei tarvitse kyseisenä kuukautena suorittaa.

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että vaikka laskua ei lyhennetäkään kyseisenä kuukautena ollenkaan, niin tästä huolimatta ostoille kertyvät myös tuolta kyseiseltä kuukaudelta kaikki normaalit korot ja maksut. Yleensä ne siirtyvät seuraavan kuun laskulle.

Kannattaako maksuvapaa kuukausi hyödyntää?

Maksuvapaa kuukausi kuulostaa luonnollisesti houkuttelevalle ja se onkin tietyissä tilanteissa todella järkevä käyttää hyväkseen. Kenelle tahansa meistä nimittäin saattaa elämässä tulla eteen tilanne, jolloin maksuvara on hieman matalampi. Sellaisessa tilanteessa nämä maksuvapaat kuukaudet tulevatkin enemmän kuin tarpeeseen. Niitä ei kuitenkaan kannata käyttää turhaan, eli ne kannattaa säästää sellaisiin tilanteisiin, jossa todella tarvitaan joustoa luottokortti laskujen maksamiseen.

Maksuvapaita kuukausia ei ole pakko käyttää!

On myös hyvä huomioida se, että maksuvapaata kuukausia ei suinkaan ole pakko pitää. Vaikka luottokorttisopimuksessa lukisikin, että niitä on tarjolla vaikkapa kaksi kappaletta vuoden aikana, niin mikään ei pakota luottokortinhaltijaa käyttämään niitä. On siis vain omasta harkinnasta kiinni, haluaako niitä hyödyntää.

Miten otan käyttöön tai perun maksuvapaat kuukaudet?

Hyvin usein maksuvapaiden kuukausien käyttöönotto on myös helppoa, eli ne otetaan käyttöön joko luottokorttiyhtiön sähköisessä palvelussa, pankin verkkopankissa/mobiiliversiossa tai ottamalla yhteyttä luottokorttiyhtiön tai pankin asiakastukeen. Maksuvapaan kuukauden peruminen tapahtuu myös samalla tavalla, eli edellä mainittuja yhteydenottotapoja hyödyntäen.

Jos olet jo ottanut käyttöösi maksuvapaita kuukausia, mutta toteat että et haluakkaan käyttää niitä, niin kuten sanottua ne voi myös perua. Kannattaa kuitenkin aina muistaa tarkistaa se, veloittaako luottokorttiyhtiö maksuvapaan kuukauden perumisesta jotakin, sillä tämä ei suinkaan ole tavatonta.