MobilePay

MobilePay

MobilePay on Danske Bankin oma mobiilimaksusovellus, jossa maksaminen tapahtuu jonkun mobiililaitteen välityksellä – esimerkiksi älypuhelimen tai tabletin. Kun kuluttaja maksaa MobilePay mobiilimaksusovellusta käyttäen, niin maksu veloitetaan käyttäjän sovellukseen liitetyltä maksukortilta.

MobilePay on ollut markkinoilla nyt vuodesta 2013 saakka ja se onkin noussut todella suosituksi maksutavaksi. Verkko-ostosten lisäksi sillä voi nimittäin maksaa niin halutessaan myös kassalla, normaalissa kivijalkaliikkeessä. Mikä parasta, tämä kyseinen todella näppärä mobiilisovellus toimii sekä Android-, iOS-, kuin myös Windows-laitteillakin. Itse asiassa ainut tarvittava asia on puhelinliittymällä varustettu mobiililaite.

Käyttääkseen MobilePayta, täytyy omalle mobiililaitteelle kuitenkin ladata kyseinen sovellus, johon merkitään oma matkapuhelinnumero, tilinumero sekä maksukortin tiedot.

MobilePay – Helppoa ja nopeaa maksamista

Maksaminen Mobilepay maksusovelluksella on äärettömän helppo prosessi ja se onkin varmasti yksi syy miksi siitä on myös tullut niin suosittu. Maksu suoritetaan nimittäin yksinkertaisesti vain näppäilemällä sovelluksessa maksunsaajan matkapuhelinnumero, jonka on kuitenkin oltava rekisteröity järjestelmään. Tämän jälkeen rahat siirtyvät maksajan maksukortilta maksunsaajan tilille.

MobilePay on myös äärettömän turvallinen maksutapa, sillä siihen on mahdollista niin halutessaan aktivoida esimerkiksi myös sormenjälkitunnistus. Tämän lisäksi sen käyttö perustuu myös siihen, että jokaisella käyttäjällä on oma henkilökohtainen nelinumeroinen tunnusluku, jota ei tule koskaan antaa muiden tietoon.

Toimii sekä K-ryhmän kuin S-ryhmän liikkeissä

Vaikka MobilePay aloittikin toimintansa jo vuonna 2013, niin suureen suosioon se kuitenkin nousi oikeastaan vasta vuonna 2016. Itse asiassa reilussa puolessa vuodessa MobilePay sovellusta oli pelkästään Suomessa ladattu jo puoli miljoonaa kertaa, tämä siis kesään 2017 mennessä.

MobilePay onkin yleistynyt jatkuvasti ja esimerkiksi vuonna 2019 Suomen yksi suurimmista kaupparyhmittymistä, eli S-ryhmä otti sen käyttöönsä kaikissa ketjuissaan kuuluvissa liikkeissä. K-ryhmä on myös MobilePay ystävällinen, eli tällä hetkellä sillä voi maksaa jopa 32 eri K-ryhmän ruokakaupassa ympäri Suomen. Vuoden 2019 loppuun mennessä sen pitäisi toimia kaikissa K-ryhmän ruokakaupoissa suvereenisti.

Katso tästä kaikki k-plussa kortit

MobilePay on siis omalta osaltaan mullistanut maksamisen, sillä se avulla niin rahansiirrot kuin lakujen maksutkin onnistuvat käden käänteessä. Voit tosiaan tehdä ostoksia nykyisin sekä verkossa, kaupoissa kuin myös sovelluksissakin.

Miksi MobilePay on suosittu ja hyvä:

  • Se on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille
  • Se on helppo ja nopea käyttää
  • Sen avulla voit maksaa yhä useammissa kohteissa

Edellä listattujen seikkojen lisäksi, MobilePay:n käyttäminen siis myös todellakin helpottaa elämää, sillä sen avulla esimerkiksi rahan siirtäminen kuin vastaanottaminen on suorastaan uskomattoman helppoa ja tapahtuu seuraavalla tavalla.

Jos haluat vastaanottaa rahaa: Lähetä pyyntö (summa) MobilePayn kautta, josta ilmenee summa.

Jos haluat siirtää rahaa: Syötä sovellukseen summa, sekä sen henkilön matkapuhelinnumero, jolta haluat siirtää tai pyytää rahaa.

Tee ostoksia verkossa helposti, nopeasti ja turvallisesti

MobilePay sopii kuin nenä päähän myös verkossa ostoksia tehdessä. Kun haluat maksaa ostoksia netissä, toimit vain seuraavalla tavalla:

  1. Siirry verkkokaupan kassalle
  2. Valitse tarjolla olevista maksutavoista MobilePay
  3. Kirjaudu MobilePay palveluun joko tunnusluvun, sormenjäljen tai kasvojentunnistuksen avulla
  4. Hyväksy maksu pyyhkäisemällä!

Kovinkaan paljon helpommaksi ei siis enää maksaminen voi mennä mitä se MobilePayn kautta on. Niin halutessasi voit myös maksaa toistuvia maksujasi helposti. Käynnistät vain tilauksen maksun pyyhkäisyllä, jonka jälkeen maksu veloitetaan sinulta automaattisesti aina haluamanasi ajankohtana, kunnes päätät pysäyttää sen.

MobilePay tuo sinulle upeita etuja tullessaan

MobilePay tuo tullessaan myös mahtavia etuja, eli niin halutessasi voit esimerkiksi liittää kanta-asiakaskorttisi MobilePayhin tai voit niin halutessasi lisätä useita eri maksukortteja omaan MobilePay sovellukseesi. Kun sovelluksessasi on useita kortteja tallennettuna, antaa se sinulle mahdollisuuden valita miltä tililtä ostoksesi ja maksusi veloitetaan.

Katso myös Virtuaalinen luottokortti