Maksuaikakortti

Maksuaikakortti

Maksuaikakortti on yksi korttityypeistä, jossa kortilla tehdyille ostoksille on saatavilla tietty aika korotonta maksuaikaa, jonka jälkeen koko luotto tulee maksaa pois. Jos kortinhaltija ei maksa ostoksia korottoman maksuajan päättyessä kokonaisuudessaan, alkaa ostoksista kertyä koron ja muiden kulujen lisäksi myös viivästyskorkoa, sekä luottokorkoa.

Jos kortinhaltija kuitenkin maksaa maksuaikakortilla tekemänsä ostokset pois maksuttoman maksuajan puitteissa, tarkoittaa se sitä että luotto on saatavilla ilmaiseksi. Luotosta ei siis joudu maksamaan lainkaan korkoa tai tilinhoitomaksua. Niistä kutenkin veloitetaan vuosimaksuja.

Maksuaikakortti on eri asia kuin luottokortti

Hyvin usein edelleenkin maksuaikakortit kuitenkin luokitellaan kuuluviksi luottokorttien piiriin, vaikka niiden toimintaperiaate eroaakin niistä. Luottokorteissa kortinhaltija nimittäin saa myös itselleen tietyn vuorokausimäärän korotonta maksuaikaa, mutta sen päättyessä, luottoa on edelleen mahdollista maksaa takaisin kuukausierissä, ilman että ostoksista peritään viivästyskorkoa.

Amex maksuaikakortti tuo upeita etuja kortinhaltijalle

Tunnetuimpia maksuaikakortteja ovat American Express kortit, jotka moni edelleen luokittelee luottokorteiksi. Niissä maksuaika on 46 vuorokautta. Usein maksuaikakorteissa vuosimaksu on myös huomattavasti kalliimpi kuin luottokorteissa. Korkea vuosimaksu kuitenkin tuo tullessaan myös uskomattoman määrän upeita etuja. Amex korttien kyseessä ollessa itse kortilla on myös tietynlainen maine, eli ne koetaan vahvasti statussymboleina. Moni kuluttaja arvostaa myös sitä, että Amex maksuaikakorteille ei ole määritelty ennakkoon tiettyä luottorajaa, vaan niitä voi käyttää oman harkinnan mukaan.

Maksuaikakortti helpottaa yrityksen taloushallintoa

Monet huoltoasemien kortit ovat myös maksuaikakortteja, kuten esimerkiksi Teboil maksuaikakortti, tai First Card. Edellä mainituista Teboil kortti antaa maksuaikaa noin kuukauden ja First Card 15 – 25 vuorokautta. Maksuaikakortteja käyttävätkin monet yritykset, sillä niihin saa helposti haettua rinnakkaiskortteja ja niiden myötä myös yrityksen taloushallinto helpottuu, kun kaikki ostokset löytyvät kätevästi yhdeltä ja samalta laskulta.

Kannattaa myös huomioida, että koska maksuaikakortteihin on liitetty usein todella runsain määrin erilaisia etuja, niin niillä maksaminen kannattaa siitäkin syystä. Vaikka ostokset tuleekin maksaa pois 46 vuorokauden kuluessa, niin ostosten teko jo itsessään kyseisellä kortilla on kerryttänyt esimerkiksi Amexien kyseessä ollessa asiakkaisuuspisteitä. Kaiken muun hyvän lisäksi nämä Amexin kerryttämät Membership Rewards-pisteet tuovat myös tullessaan kortinhaltijalle todella upeita etuja.

Maksuaikakortin avulla omaa taloutta on helppo hallita

Nykyisin luottokortit ovat kuitenkin päihittäneet maksukortit suosiossa. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että nykyisin suurin osa Suomessa haettavista korteista on luottokortteja. Jotakin kertoo myös se, että tällä hetkellä luottokortteja liikkuu Suomessa reilut kolme miljoonaa kappaletta, kun taas maksukortteja on enää liikkeellä vajaat 400 000 kappaletta.

Kuitenkin jos tutustuu tarkemmin siihen, mitä korttia esimerkiksi talousekonomit suosittelevat oman talouden hallintaan, niin hyvin usein maksuaikakortti nousee esiin näissä keskusteluissa. Tämä siitä syystä, että siinä lasku tosiaan maksetaan pois kokonaisuudessaan kuukausittain. Tällä tavoin toimimalla kortinhaltija nimittäin tarkkailee omaa talouttaan huomattavasti tarkemmin. Laskut eivät siis pääse huomaamatta nousemaan suuriksi, kun ne nollataan kokonaan joka kuukausi!

Parhaat maksuaikakortit

Komplett Bank

Komplett Bank kortti

Komplett Bankin monipuolinen luottokortti, toimii aivan kuten maksuaikakortti jonka etuihin kuuluu muun muassa jopa 10 000 euron luotto sekä peräti 50 vuorokautta korotonta maksuaikaa.

  • Luoton suuruus: Jopa 10 000€
  • Korotonta maksuaikaa: 50 vrk

Hae tästä

Maksuaikakortti liittyviä kysymyksiä ja vastauksia

Onko maksuaikakortti ja luottokortti sama asia?

Ei. Maksuaikakortti ja luottokortti eivät ole sama asia. Luottokortissa ostoksille saa korotonta maksuaikaa ja tämän päättyessä avointa saldoa voi lyhentää erissä. Maksuaikakortin ostoksille annetaan myös korotonta maksuaikaa, mutta kun se päättyy, tulee lasku maksaa kokonaisuudessaan pois.

Onko maksuaikakortti kalliimpi kuin luottokortti?

Tämä riippuu täysin kortista. Jos laskun maksaa pois eräpäivänä, ei maksuaikakortista kerry kortinhaltijalle kuluja. Kuitenkin esimerkiksi Amex korteissa vuosimaksut ovat suhteellisen korkeita.

Missä maksuaikakortilla voi tehdä ostoksia?

Maksuaikakortilla voi tehdä ostoksia maailmanlaajuisesti. Jotkut tietyt kortit ovat kuitenkin käytettävissä niille erikseen kohdennetuissa ostopaikoissa. Tällaisia ovat esimerkiksi tiettyjen huoltoasemien tarjoamat maksuaikakortit.

Paljonko maksuaikakortilla tehdyille ostoksille saa maksuaikaa?

Maksuaikakorteilla tehdyille ostoksille saa maksuaikaa yleensä 15 – 30 vuorokautta.

Milloin saan laskun maksuaikakortilla tehdyistä ostoksista?

Maksuaikakortilla tehdyt ostot laskutetaan kortista riippuen yleensä kerran kuussa.

Voinko maksaa maksuaikakortilla tehtyjä ostoksia myös erissä?

Maksuaikakortilla tehtyjä ostoksia ei voi maksaa erissä, eli ne pitää maksaa kokonaan pois laskun eräpäivänä.

Mitä jos en maksa maksuaikakorttini laskua ajoissa pois?

Jos maksuaikakortin laskua ei maksa ajoissa pois, peritään avoimesta saldosta koron ja muiden kulujen lisäksi myös viivästyskorkoa ja perintäkuluja.

Kuka myöntää maksuaikakortteja?

Maksuaikakortteja myöntävät sekä pankit kuin myös korttiyhtiötkin.