Luottokortti eläkeläiselle

Luottokortti eläkeläiselle

Myös eläkeläinen saattaa tarvita itselleen luottokortin. Monilla sellainen jo onkin käytössä, mutta jos on päässyt kunnioitettavaan eläkeikään, eikä ole koskaan hakenut luottokorttia, niin kaikeksi onneksi sen voi hakea myös hieman varttuneemmallakin iällä helposti ja nopeasti.

Nykyiset eläkeläiset ovat aktiivisia matkustelijoita ja shoppailijoita

Nykyajan eläkeläiset ovat aktiivisia matkustelijoita ja ostosten tekijöitä, joiden talous on vieläpä useimmissa tapauksissa varsin hyvällä tolalla. Kuten moni varmasti tietää, esimerkiksi lentoja, hotelleja tai vaikka autonvuokrausta netissä tehdessä, luottokortti on se paras ja turvallisin vaihtoehto. Tästä syystä myös moni eläkeläinen tarvitsee luottokortin.

Tämän päivän eläkeläiset ovat myös varsin tottuneita tietokoneen käyttäjiä, joka tarkoittaa sitä että netissä shoppaillaan aktiivisesti. Luonnollisesti myös tässä tilanteessa luottokortti on se paras ja turvallisin mahdollinen maksutapa.

Myös eläketulot luokitellaan säännölliseksi tuloksi

Vaikka eläkeläinen ei olekaan enää työelämässä ja nauti säännöllistä palkkatuloa, niin kuitenkin eläketulot määritellään myös vakituiseksi tulon lähteeksi. Hyvin usein eläkeläisillä saattaa myös olla jo asuntovelat yms. maksettuna, jonka takia taloudellinen tilanne on vakaa.

Luottokortteja myöntävät luottoyhtiöt tarkastelevatkin juuri edellä mainitun kaltaisia seikkoja, siinä vaiheessa kun korttia ollaan hakemassa. Eli esimerkiksi luottoraja määrittyy kortinhakijan  taloudellisen tilanteen ja tulojen perustella. Eläkkeellä olo ei siis suinkaan ole este luottokortin saamiselle tai korkealle luottorajalle!

Eläkeläinen – muista vertailla luottokortit!

Myös eläkeläisen kannattaa vertailla luottokortteja, eli tarkastella omaa elämäntilannetta huolellisesti ja pohtia, että mikä markkinoilta löytyvistä luottokorteista sopisi omaan elämäntilanteeseen parhaiten.

Jos eläkeläinen esimerkiksi viettää todella aktiivista elämää matkustelen ja netissä shoppailen, on paras mahdollinen valinta sellainen luottokortti, johon on liitetty kattava matkavakuutus myös ulkomailla matkustellessa. Tämän lisäksi myös ostoturva – ja tuoteturva-vakuutukset ovat hyödyllisiä olla olemassa. Kannattaa myös tarkistaa, onko korttiin liitetyssä matkavakuutuksessa jonkinlainen ikäraja ja mikä sen omavastuu on?

Mitä etuja luottokortin tulisi sisältää?

Kannattaa myös pohtia sitä, että minkälainen luottoraja olisi itselle sopiva. Eli tarvitaanko korttiin ns. Normaali vai tavallista suurempi luottoraja? Yleensä Premium-tason luottokortit sisältävät korkean luottorajan, jota joissain tapauksissa ei edes ole määritelty. Kyseiset kortit myös tekevät elämästä huomattavasti miellyttävämpää ja tuovat tullessaan ylellisiä hetkiä. Ihan varmasti suurin osa eläkkeellä olevista henkilöistä onkin hyvin ansainnut itselleen rentouttavat hemmottelu hetket kuin unohtumattomat kokemuksetkin.

Myös pienituloinen eläkeläinen voi hankkia luottokortin!

Kaikilla eläkeläisillä taloudellinen tilanne ei kuitenkaan ole niin hyvä, eli eläke saattaa esimerkiksi olla pieni ja kuukausittaiset menot täytyy suunnitella tarkoin. Yllättäviä menoja saattaa kuitenkin tulla myös eläkeläiselle, esimerkiksi odottamattoman laskun muodossa tai vaikka kodinkoneen rikkoutuessa. Tästä syystä on hyvä, että lompakosta löytyy luottokortti joka sisältää korotonta maksuaikaa, sekä kohtuullisen luottorajan. Jos taloudellinen tilanne ei ole mikään paras mahdollinen, niin silloin kannattaa hankkia ns. perusluottokortti, josta ei peritä vuosimaksua tai se on hyvin pieni. Myös perusluottokorttien avulla voi kuitenkin helpottaa äkillistä rahapulaa ja saada joustoa elämään.

Moniin kortteihin voi myös liittää jonkun kaupparyhmittymän etuohjelman

Moni eläkeläinen on myös varsin sitoutunut kaupparyhmittymien etuohjelmien noudattamiseen ja tästä syystä kannattaa, jos vain mahdollista valita kortti joka on samalla bonuskortti, joka mahdollistaa bonusten tai pisteiden keräämisen (S-ryhmä, K-ryhmä, Stockmann). Todella monet luottokortit nimittäin mahdollistavat tänä päivänä jonkun etuohjelman korttiin liittämisen.

Osto – ja tuoteturvavakuutus tuovat turvaa myös eläkeläiselle

Myös eläkeläiset hyötyvät korttien osto – ja tuoteturvasta, sillä kuten sanottua, myös seniori kansalaiset tekevät tänä päivänä ostoksia netissä siinä missä nuoremmatkin. Esimerkiksi ostoturva korvaa luottokortilla maksetun ostoksen luottokorttiyhtiön toimesta, jos sattuu niin huono tuuri, että tilattu tuote ei koskaan saavu perille tai jos se on vääränlainen.

Myös eläkeläisten kannattaa siis pohtia luottokorttia etsiessä sitä, että mikä markkinoilta löytyvistä luottokorteista vastaisi parhaiten omia kulutustottumuksia. Eli esimerkiksi minkälaisia kuluja luottokorttiin kuuluu, mitä etuja luottokorttiin on liitetty ja minkälainen luottoraja kortissa tulisi olla? Näiden perusprinsiippien avulla löytyy varmasti loistava luottokortti myös eläkepäivistä nauttiville henkilöille!