Luottokortin korko

Luottokortin korko

Monilta löytyy luottokortti jos toinenkin lompakosta, mutta kuinka moni todella on tarkastellut oman luottokortinsa korkoa ja sitä miten se muodostuu. Myös tähän puoleen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä on hyvä, mitä enemmän tietoa kortinhaltijalla on korttinsa toimintatavoista, sekä kulurakenteesta yleensäkin.

Korko kannattaa vertailla ennen luottokortin hankkimista

Luottokorttien korkoja kannattaa ehdottomasti vertailla, sillä niissä on eroja korttikohtaisesti. Hyvin usein Suomessa myönnettävät luottokortit ovat asettaneet korkonsa välille 5% – 20%. Kuten siis huomata saattaa, koroissa löytyy varsin suuriakin eroja. Mutta, asia ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen kuin luulisi, sillä vaikka kortin korko olisikin vain 5%, niin kortista saatetaan kuitenkin periä vuosimaksua, joka saattaa olla jopa muutamia satoja euroja.

Itse asiassa, korttien korkoja ja vuosimaksuja vertaillessa käy hyvin äkkiä selväksi, että kortit joiden korko on todella matala, perivät usein vuosimaksua, kun taas kortit joista ei peritä lainkaan vuosimaksua, (tai hyvin pientä sellaista), veloittavat hieman korkeampaa korkoa. Joka tapauksessa korot kuin myös vuosimaksutkin kannattaa ehdottomasti vertailla, sillä se on ehdottomasti kaikkein paras tapa löytää itselle edullinen ja hyväehtoinen luottokortti.

Miksi moni kortinhaltija tarjoaa samansuuruista korkotasoa?

Syy miksi monella korttiyhtiöllä korot liikkuvat varsin samalla skaalalla, on se että korttiyhtiöt eivät halua luonnollisestikaan tulla luokitelluiksi kalleinta korkoa periväksi korttiyhtiöksi, mutta samaan aikaan ne myös tarkkailevat kilpailijoita ja sitä minkälaisen koron ne asettavat omille luottokorteilleen.

Todella moni luottokortti perii korkoa, joka asettuu 7% molemmin puolin ja tämä siitä syystä, että kyseinen korko on varmasti monen kuluttajan mielestä kohtuullinen. Luonnollisesti korttiyhtiöt myös tiedostavat sen, että kuluttajat vertailevat korkoja ja kun se asetetaan samalle tasolle kilpailijoiden kanssa, luokittelee moni kuluttaja sen kohtuuhintaiseksi.

Minkälainen korko luottokorteissa on?

Kuten sanottua, luottokorttien korot vaihtelevat, alkaen noin 5% ja päättyen 20%. Suurin osa korteista ei kuitenkaan mene äärimmäisyyksiin koron suhteen, vaan pitää sen maltillisena. Edellä mainittu 7% korko on juuri tällainen maltillinen ja mukavan kuluttajaystävällinen korko.

Luottokortteissa käytetään yleensä viitekorkona 3 kk euriboria, jonka päälle pankki lisää oman marginaalinsa. Pankin marginaali on siis se osuus, jolla pankki tai luottokorttiyhtiö tekee oman voittonsa. Jokainen kortinmyöntäjä määrittelee itse oman marginaalinsa.

Paitsi että luottokorttien koroissa, niin myös niiden kuluissa löytyy eroja. Muista siis tarkistaa koron lisäksi myös kortista mahdollisesti perittävä vuosimaksu, sekä muut kulut. Kun ne kaikki ovat kohtuullisia ja balanssissa, olet löytänyt itsellesi edullisen luottokortin.