Coinmotion crypto debit kortti

Coinmotion Korttiheti » Kryptokortit » Coinmotion

Jyväskylässä osoitetietojansa pitävä Coinmotion Oy on suomalainen kryptovaluutan välittäjä, jota valvoo Suomen Finanssivalvonta. Yritys on perustettu vuonna 2012, ja sen toimitusjohtajana toimii Pasi Matilainen. Yhtiön aputoiminimiä ovat Bittiraha.fi ja Prasos. Se on merkitty Suomessa kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin. Yrityksen vuotuinen liikevaihto on 2–10 miljoonan luokkaa, ja se työllistää 20–49 henkilöä.

Coinmotionin palvelut yksityishenkilöille

Yksityisille henkilöille tarjottavia palveluita ovat luottotili, kaupankäynti kryptovaluutoilla ja varojen säilyttäminen, kuukausisäästäminen, räätälöidyt palvelut kryptovaluuttasijoittamiseen sekä turvallinen säilyttäminen. Käymme näitä palveluita yksityiskohtaisemmin läpi alla ja kerromme, mitä hyötyjä yksityinen henkilö voi niiden avulla saavuttaa. Coinmotion tarjoaa asiakkailleen myös Mastercardin kryptovaluuttapohjaista debit-korttia, johon pureudumme tarkemmin artikkelin loppuosiossa.

Luottotili

Vaikka tämä yritys ei tarjoakaan perinteistä luottokorttia asiakkailleen, sen luottotilin kautta asiakkaat voivat hyödyntää kryptovaluuttoja luottonsa vakuutena. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli olet tekemässä jotain hankintaa, sinun ei välttämättä tarvitse rahoittaa sitä myymällä kryptovaluuttojasi, vaan voit tehdä kryptovaluuttatallennuksen luottotilille. Tämän jälkeen voit avata euromääräisen luottotilin, jossa kryptovaluuttasi toimivat luottosi vakuutena. Luoton käyttökohdetta ei ole rajattu. Voit käyttää sen valintasi mukaan vaikka ruokaostoksiin, uusien kalusteiden hankintaan taikka kaupankäyntiin Coinmotionissa.

Mitä luotto maksaa?

Coinmotionin myöntämässä luotossa ei ole kuukausimaksuja eikä aloitus- tai nostokuluja. Sinun ei tarvitse myöskään sitoutua luoton kuukausittaiseen takaisinmaksuun. Voit maksaa vain korkoa käytössäsi olevasta luotosta. Korkokulut voit tarkistaa Coinmotionin sivuilta löytyvästä palveluhinnastosta.

Kuinka nopeasti luoton voi nostaa ja milloin se pitää maksaa takaisin?

Rahojen ilmestymistä tilille ei tarvitse odottaa pitkään. Coinmotion lupaa hyväksyä luotot heti, jolloin saat rahat käyttöösi välittömästi.

Lainoille ei ole annettua tiettyä maksuaikaa tai maksusuunnitelmaa. Voit maksaa lainasi takaisin, silloin kun se sinusta parhaimmalle tuntuu.

Kaupankäynti kryptovaluutoilla ja varojen säilyttäminen

Coinmotionissa voit käydä kauppaa kryptovaluutoilla reaaliaikaisesti. Toimeksiannot tehdään markkinahinnalla. Voit hyödyntää myös raja- tai pysäytystoimeksiantoa kaupoissasi. Mitä enemmän kryptovaluuttoja ostat, sitä pienemmät ovat kaupankäyntikulusi. Komissiot vaihtelevat kaupankäynnintasosta riippuen 2 %:sta 0,8 %:iin.

Sijoitukset voi säilyttää Coinmotionin turvallista säilytysratkaisua hyödyntäen. Kryptojen säilytys tapahtuu turvallisessa offline-tilassa, jonne on pääsy vain valtuutetuilla tahoilla, useamman allekirjoituksen myötä.

Kuukausisäästäminen

Voit säästää sijoittamalla kryptoihin automaattisella toistuvalla ostolla esimerkiksi kuukausittain. Sijoittamisen voit aloittaa vaikka kymmenellä eurolla. Saat itse päättää käytätkö koko summan yhteen valuuttaan vai useampiin Coinmotionista saatavissa oleviin valuuttoihin. Säännöllisen säästötoimeksiannon voit tehdä menemällä Coinmotionin sivuilla kohtaan Palvelut, Säästöt ja klikkaamalla sieltä kohtaa ”Kuukausittainen säästö”.

Räätälöidyt palvelut kryptovaluuttasijoittamiseen

Coinmotion tarjoaa asiakkaille myös henkilökohtaista varallisuuden hallintaa, esimerkiksi kryptovaluuttojen ostoon, myyntiin ja varastointiin. Henkilökohtaiseen varainhoitoon voi varata ajan suoraan Coinmotionin nettisivuilta.

Turvallinen säilyttäminen

Coinmotion tarjoaa aikalukollisen säilytyspalvelun asiakkailleen. Tällä voit lisätä tilisi turvallisuutta. Säilössä voi olla tallessa itse valitsemasi summa valuuttaa ja voit itse määritellä niiden nostamiseen aikalukon. Tämä voi olla kestoltaan kahdestatoista tunnista kolmeenkymmeneen päivään. Nostopyynnöt vahvistetaan sähköpostilla, ja jos haluat saat siitä myös tekstiviestivahvistuksen. Säiliön käytöstä peritään kolmen euron kuukausimaksu per kryptovaluutta.

Tietoturvan parantamiseksi asiakas voi ottaa käyttöönsä kaksivaiheisen tunnistautumisen. Tämä tapahtuu lataamalla puhelimeen erillinen Authenticator-sovellus. Sovellus toimii niin, että se luo muutaman minuutin välein uuden, vaihtuvan koodin, sisäänkirjautumista varten. Käyttäjätilille kirjautuminen ei ole mahdollista ilman kyseistä sovellusta. Ohjeet kaksivaiheisen tunnistatumisen käyttöönottoon löytyvät Coinmotionin nettisivujen ohjekeskuksesta.

Coinmotion crypto debit kortti

Coinmotion Mastercard Debit Cryptokortti

Coinmotion tarjoaa asiakkailleen prepaid Mastercard Debit -korttia. Tämä kryptokortti hyväksytään maksutavaksi 29,4 miljoonassa kauppapaikassa maailmanlaajuisesti. Voit käyttää kryptokorttia esimerkiksi verkko-ostoksiesi maksamiseen, tehdä sillä ruokaostoksia paikallisessa supermarketissa tai nostaa rahaa automaateista. Kortilla voit ostaa kaikista paikoista, jotka on varustettu Mastercard-tunnuksella.

Coinmotionin debit-kortin käyttäjät voivat vaihtaa kryptovaluuttansa milloin tahansa ja käyttää rahansa mihin haluavat.

Onko Coinmotionin debit-kortti turvallinen?

Coinmotion on Suomen Finanssivalvonnan sertifioima ja säätelemä. Varojasi säilytetään varkaiden ulottumattomassa, erittäin suojatussa, useamman allekirjoituksen vaatimassa säilytyspaikassa. Coinmotion on yksi harvoista Suomen Finanssivalvonnan säätelemistä yhteisöistä Euroopassa, jolla on maksulaitostoimilupa ja virtuaalivaluuttojen palveluntuottajan status. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiön debit-kortit ovat yhtä turvallisia kuin minkä tahansa muun valvotun pankin debit-kortit.

Miten saan Coinmotionin debit-kortin käyttööni?

Mikäli et ole entuudestaan Coinmotionin asiakas, tulee sinun ensin kirjautua sisään Coinmotioniin. Tilin luomiseksi tarvitset sähköpostiosoitteen ja salasanan. Luottotietoja ei tiliä luodessa tarkisteta. Eli kortti on saatavilla myös ilman luottotietoja.

Kun olet luonut itsellesi tilin, mene sivulle ”Palvelut” ja klikkaa kohtaa ”Kortit”. Täältä voit tilata itsellesi Coinmotion debit -kortin järjestelmän antamia ohjeita noudattaen. Sinua pyydetään ainakin antamaan osoitetietosi sekä vahvistamaan henkilökohtaiset tietosi.

Kuka voi tilata Coinmotionin debit-kortin?

Kortin voi tällä hetkellä tilata vain yksityisasiakas, jolla on tili Coinmotionissa. Yritysasiakkaille korttia ei voida myöntää. Kortin saadaksesi sinulla tulee lisäksi olla asuinpaikka Suomessa, Ruotsissa, Espanjassa, Alankomaissa, Itävallassa, Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Norjassa, Tanskassa, Italiassa, Portugalissa, Kreikassa, Maltalla, Bulgariassa tai Iso-Britanniassa. Muiden maiden asukkaille korttia ei voida myöntää.

Miten aktivoin Coinmotionin kortin käyttööni?

Jos korttitilauksesi on onnistunut, sinun pitäisi saada korttisi postitse 5–7 päivän kuluessa tilauksesta lukien. Onnistuneen tilauksen merkiksi Coinmotion pyytää sinua aktivoimaan korttisi. Sinulle tulee myös sähköpostivahvistus onnistuneesta tilauksesta. Kun olet vastaanottanut korttisi, sinun on ensimmäiseksi kirjauduttava sisään tilillesi. Tämän jälkeen sinun tulee aktivoida korttisi, siinä ilmoitetuilla neljällä viimeisellä numerolla.

Onko Coinmotionin debit-kortti maksullinen?

Kortista peritään 2,50 euron tilausmaksu. Kadonneen tai varastetun kortin tilalle toimitettu kortti maksaa 7,50 euroa. Nosto pankkiautomaatilta maksaa 1,50 euroa ja saldokysely 0,30 euroa. Valuutanvaihdosta peritään 3 %:n kulu. Tilin sulkemisen saldon palautuksen yhteydessä peritään 3 %:n lunastusmaksu. Lepotilamaksu tilistä, jota sovelletaan kun tiliä ei ole käytetty kuuteen kuukauteen, on 2,00 euroa kuussa. Kortin lataaminen on ilmaista.

Kuinka voin ladata rahaa Coinmotion-kortilleni?

Voit ladata Coinmotionin debit-kortillesi rahaa Coinmotionin eurotililtäsi. Kortti käyttää valuuttana vain niitä euroja, jotka ovat käytettävissä korttitilisi kautta. Saldon lisääminen kortille onnistuu manuaalisesti tai automaattisesti asettamalla kortille saldon lisäyksen mukautetuilla kynnysarvoilla. Lisäys saldoon voidaan toteuttaa myös niin, että tililläsi olevat kryptovaluutat myydään euroiksi, jonka jälkeen voit siirtää ne kortillesi käytettäväksi. Halutessasi voit muokata oletusjärjestystä, jolla kryptovaluuttoja käytetään euroiksi muuttamiseen.

Millaisia rajoituksia Coinmotionin kortin käyttöön liittyy?

Coinmotionin debit-kortin käyttöön liittyy muutamia rajoituksia. Olemme listanneet niistä joitakin tähän:

  • Kortilla olevat eurot tulee käyttää kortin kautta. Et voi siirtää eurojasi kortiltasi Coinmotionin etutilillesi.
  • Korttia ei voi myöskään käyttää saldosi ylittäviin ostoksiin. Voit käyttää ostoksiisi vain korttitilillesi siirtämiäsi euroja.
  • Kortilla voit tehdä myös lähimaksuja. Huomioithan kuitenkin, että aktivoidaksesi lähimaksun, sinun tulee ensin tehdä yksi onnistunut Point of Sale -tapahtuma PIN-koodillasi.
  • Kortissa on päiväkohtainen nostorajoitus. Voit nostaa kortillasi rahaa pankkiautomaatista maksimissaan 500 euroa per päivä.
  • Kortin käyttäminen ei ole mahdollista itsepalvelu-tankkausasemilla. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus maksaa tankkauksesi huoltoaseman kassalla.
  • Kortissa ei ole magneettiraitaa ollenkaan. Se on poistettu käytöstä mahdollisten väärinkäytösten ehkäisemiseksi.
  • Kortin enimmäissaldo on 12 000 euroa. Minimilataus on 10 euroa per lataus ja maksimilataus 2 500 euroa per lataus. Kuukausikohtainen maksimilataus on 10 000 euroa, ja vuosikohtainen maksimilataus 30 000 euroa.

Vinkkejä kortin hallinnointiin

Saldo, maksutapahtumien tarkistus, saldon automaattisen lisäyksen asettaminen ja muut hallinnolliset toimenpiteet on mahdollista tehdä kirjautumalla Coinmotion-tilille ja siirtymällä sen jälkeen sivulle Palvelut ja klikkaamalla kohtaa Kortti.

PIN-koodi

Mikäli PIN-koodisi unohtuu, pääset näkemään sen kortin asetuksista. Tämä toki edellyttää sen, että olet jo aktivoinut korttisi yllä kuvatusti. Mikäli PIN-koodisi on lukkiutunut, saat uuden PIN-koodin Coinmotionin asiakaspalvelusta. Muista kuitenkin, että PIN-koodi on henkilökohtainen, eikä sitä saa kertoa muille. PIN-koodi kannattaa myös opetella ulkoa. Turvallisuussyistä älä koskaan sijoita PIN-koodiasi samaan yhteyteen, jossa säilytät korttiasi.

Varastettu tai kadonnut kortti, epäily maksupetoksesta

Varastetusta kortista tulee ilmoittaa välittömästi Coinmotioniin. Nopein ja helpoin tapa kortin sulkemiseksi on sulkea kortti itse kirjautumalla ensin sisään tilille ja sen jälkeen lukitsemalla kortti kortin asetuksista. Voit sulkea kortin myös soittamalla Coinmotionin asiakaspalveluun. Kortti suljetaan heti yhteydenoton jälkeen. Tämä suojaa asiakasta kortin luvattomalta käytöltä. Huomaathan, että ne maksutapahtumat, jotka on tehty ennen kuin ilmoitit korttisi kadonneeksi tai varastetuksi, veloitetaan tililtäsi normaalisti.

Mikäli huomaat tai epäilet, että kortillasi on tehty maksupetos, lukitse korttisi myös silloin välittömästi yllä olevaa ohjetta noudattaen. Jos pystyt perustelemaan Coinmotionille, ettei tehty maksutapahtuma ollut valtuuttamasi, petollisesti tehty maksu hyvitetään tilillesi ja Coinmotion ottaa asian tutkittavakseen. Tällöin mahdollisesta uudesta kortista ei myöskään veloiteta sinulta mitään.

Coinmotion pähkinänkuoressa

Kryptosijoittaminen: Sijoittaminen on mahdollista
Kryptokortin tyyppi: Mastercard
Kaupankäynti eri kryptovaluutoilla: Kyllä!
Arvosana: