Maksa laskuja luottokortilla

Maksa laskuja luottokortilla

Laskut ovat välttämätön paha meidän jokaisen arjessa. Niitä siis tulee itse kullekin meistä ja yleensä asiat onkin pystytty hyvin ennakoimaan, eli tiedossa on se, mitä laskuja milloinkin postilaatikkoon tipahtaa. Aina ei kuitenkaan asianlaita ole näin, eli elämässä saattaa tapahtua yllättäviäkin asioita.

Jos siis laskun/laskujen eräpäivät ovat lähestymässä tai pahimmassa tapauksessa jo menneet ohi, niin silloin täytyy kiireesti miettiä että mikä olisi paras tapa hoitaa tilanne kuntoon mahdollisimman nopeasti?

Luottokortti vai netistä lainaa?

Onneksi tänä päivänä myös ratkaisuja kyseisen kaltaiseen tilanteeseen löytyy varsin mukavasti. Niin halutessaan rahaa voi esimerkiksi lainata sukulaisilta tai tuttavilta, tai laskut voi maksaa netistä haettavan lainan avulla.

Myös luottokortilla voi maksaa laskuja! Kannattaakin vertailla tarkoin eri vaihtoehtoja ja tarkastella niiden kuluja.

Vaihtoehtoja myös laskun maksun siis löytyy ja onkin jokaisen oma henkilökohtainen asia, mikä niistä koetaan itselle parhaimmaksi. Sen verran voisi kuitenkin sanoa, että kun laskuja maksetaan luottokortilla, niin siitä saattaa koitua ylimääräisiä kuluja. Vaikka nykyiset luottokortit tarjoavatkin kortinhaltijalle korotonta maksuaikaa jopa 30 -60 vuorokautta, niin koroton maksuaika ei kuitenkaan välttämättä ole voimassa kortilla laskuja maksaessa.

Kannattaa siis ehdottomasti muistaa tarkistaa että mitä oma luottokorttiyhtiö ja pankki veloittavat laskun maksusta luottokortilla, ennen tekee maksun.

Miten maksan laskun luottokortilla?

Kortinhaltijalla on myös erilaisia tapoja maksaa lasku luottokortin avulla, eli niin halutessaan kortilta voi siirtää rahaa omalle käyttötilille, jonka jälkeen laskun voi maksaa normaalisti. Joissakin tapauksissa laskun voi myös maksaa verkkopankissa suoraan kortin luottopuolelta tai tietyissä tilanteissa nostaa rahan automaatilta ja maksaa laskun pankissa käteisellä. Kuten sanottua, kannattaa kuitenkin huomioida että kaikissa edellä mainitun kaltaisissa tilanteissa, veloitukset vaihtelevat ja ne kannattaa aina ehdottomasti tarkistaa sekä omasta pankista kuin myös kortinmyöntäjältä!

Tarkista mitä kuluja laskun maksuun luottokortilla sisältyy!

Vaikka laskun maksusta luottokortilla veloitettaisiinkin jotain, niin yleensä summat eivät kuitenkaan ole mitään järjettömän suuria. Yleensä ne liikkuvat euromääräisesti parissa eurossa ja prosenttimääräisesti 2% – 3%.
Kannattaa huomioida, että markkinoilta löytyy myös sellaisia luottokortteja, jotka eivät veloita laskun maksusta luottokortilla, kuin myös sellaisia, jotka veloittavat suhteellisen suuriakin summia, eli jopa 10 – 20 euroa!

Kannattaako laskun maksu luottokortilla?

Vaikka luottokorttia voi hyödyntää laskujen maksussa, niin sen ei tule kuitenkaan olla ensisijainen vaihtoehto laskuja maksettaessa. Tosiasia nimittäin on, että useimmissa tapauksissa kortinhaltija päätyy luottokortilla laskua maksaessaan aina maksamaan enemmän kuin mitä laskun loppusumma on alunperin ollut. Tämä siis siitä syystä, että pankit yleensä perivät provisiota laskun maksusta luottokortilla. Kuten aiemmin jo mainittiin, tietyt luottokortit eivät myöskään mahdollista korotonta maksuaikaa, jos luottoa käytetään laskujen maksuun.

Jos laskun loppusumman nouseminen ei haittaa, niin luottokorttia voi hyvin hyödyntää laskujen maksamisessa. Kannattaa myös tosiaan huomioida, että markkinoilta on myös löydettävissä sellaisia luottokortteja jotka eivät peri erillistä maksua laskujen maksusta tai se on jos perii, niin veloitus on varsin kohtuullinen. Jos siis haluaa maksaa laskuja usein luottokortilla, kannattaa ehdottomasti vertailla kortteja ja etsiä sellainen jonka avulla se onnistuu mahdollisimman edullisesti!

Kaikki edellä mainitut ovatkin ehdottomasti sellaisia asioita, jotka tulee tarkistaa omasta luottokorttisopimuksesta, luottokortin myöntäjältä, sekä omasta pankista. Tällä tavoin varmistetaan että ikäviä yllätyksiä ei pääse syntymään.