Google Pay

Google Pay

Google Pay on mobiilimaksutapa, joka mahdollistaa ostokset sekä puhelimella, kuin myös älykellollakin. Google Pay maksusovelluksen kautta voit siis maksaa kätevästi, nopeasti ja turvallisesti sekä verkossa, kuin myös sellaisissa kivijalkaliikkeissäkin, jotka tukevat lähimaksamista. Totta kai Google Payn avulla on myös mahdollista tehdä maksuja kyseisen toimijan omissa eli Googlen palveluissa.

Google Pay – moderni maksutapa

Google Play on siis moderni maksutapa, jossa sovelluksen käyttäjä voi yhdistää luotto- ja pankkikorttinsa kyseiseen sovellukseen. Tämän ansiosta ostosten teosta tulee entistäkin helpompaa ja turvallisempaa. Kaiken muun hyvän lisäksi ostoksia voi tehdä jopa miljoonissa eri paikoissa Suomessa sekä ulkomailla, eli maksualue on myös todella laaja.

Tämän mobiilimaksutavan käyttöön ottaminen on myös äärimmäisen helppoa, sillä henkilön tulee vain ladata omalle laitteelleen Google Pay-sovellus, sekä lisätä tilille minkä tahansa kyseistä palvelua tukevan pankki- tai luottokortin tiedot. Maksusovellus löytyy Google Play-kaupasta, josta se on helposti ja nopeasti ladattavissa.

Suomessa Google Pay tukee tällä hetkellä esimerkiksi sellaisia kortteja kuin, Nordea Visa ja MasterCard, Revolution, Edenred ja Danske Bank. Korttivalikoima kasvaa jatkuvasti, eli mitä luultavimmin jonkun ajan kuluttua listaa kattaa huomattavasti enemmän kortteja kuin tälle hetkellä.

Kaikki ostokset turvallisesti, nopeasti ja helposti

Kun sovellus on ladattu ja kortin/korttien tiedot lisätty, niin tämän jälkeen se on valmis käytettäväksi. Ostotilanteessa käyttäjän täytyykin vain aktivoida puhelimen näyttö, sekä tuoda se lähelle lähimaksuominaisuudella varustettua maksupäätettä.

Google Pay on maksimoinut myös siinä mielessä käyttäjiensä turvallisuuden, että yli 25 euron suuruiset ostokset vaativat aina puhelimen lukituksen avaamista. Tämä on siis turvatoimenpide, esimerkiksi puhelimen katoamisen tai varastamisen kohdalle sattuessa.

Koska ostosraja on asetettu ilman näytön avaamista maksimissaan 25 euroon, tarkoittaa se sitä, että kalliimpia ostoksia voi tehdä vain sellainen henkilö, joka tietää puhelimen lukituskoodin, tai pystyy avaamaan sen esimerkiksi sormenjälkitunnistimella.

Google Pay ja etukortit?

Monien muiden mobiilimaksusovellusten tapaan, myös Google Pay tukee useita erilaisia kanta-asiakas ja etukortteja, kuin myös tiettyjä lahjakorttejakin. Tämä tarkoittaa siis sitä, että voit niin halutessasi lisätä myös etukorttiesi tiedot kyseiseen sovellukseen ja varmistaa näin, että aina ostoksia tehdessäsi pääset myös nappaamaan niiden upeat edut itsellesi.

Miten Google Pay toimii?

Monet markkinoilta tänä päivänä löytyvistä mobiilimaksusovelluksista ovat hyvin samankaltaisia keskenään. Jos Google Pay-sovellusta pitäisi johonkin tiettyyn verrata, niin se olisi varmastikin Apple Pay. Kummassakin nimittäin sovelluksen käyttäjät maksaessaan siirtävät rahaa niin kutsutun virtuaalisen korttinumeron kautta.

Virtuaalinen korttinumero tunnetaan myös nimellä Token. Sen avulla maksujen tekeminen onkin ihan äärimmäisen turvallista, eli esimerkiksi tilanteessa jossa puhelin katoaa tai jopa varastetaan, niin käyttäjä voi yksinkertaisesti vain “Find my device”, toiminnon avulla lukita mobiililaitteensa ja antaa sille uuden salasanan. Näin ollen kukaan muu ei pääse käyttämään kyseistä maksusovellusta.

Google Pay tuo sinulle upeita etuja tullessaan

Google Pay kuten monet muutkin mobiilimaksusovellukset ovat käyttäjän kannalta loistavia valintoja, sillä ne varastoivat tavallisten maksu-, luotto- ja etukorttien tiedot puhelimelle helppoa ja nopeaa maksamista varten. Kaiken muun hyvän lisäksi nämä kyseiset mobiilimaksusovellukset ovat myös yleensä täysin ilmaisia käyttää. Tiettyjä palvelumaksuja niistä kuitenkin saatetaan veloittaa, mutta ne ovat yleensä todella kohtuullisia.

Mobiilisovelluksen yksi suurimpia etuja on myös se, että sinne voi syöttää niin halutessaan useammankin kuin vain yhden maksukortin tiedot. Voit siis maksutilanteessa valita että miltä kortilta haluat ostokset tehdä. Mobiilimaksusovellukset tarjoavat myös “Person to person”- maksuominaisuutta, joka tarkoittaa sitä että niin halutessaan rahaa voi myös siirtää tiettyjen henkilöiden välillä, suorastaan uskomattoman helposti ja nopeasti.